SLAVONSKI BROD- Školstvo u Brodsko posavskoj županiji krenulo je u pozitivnom smjeru, poglavito kada je riječ o boljim uvjetima za školovanje djece u strukovnim školama. Obrtnička škola i Medicinska škola konačno su nakon dugog niz godina uspjele urediti prostor u kojem borave učenici i profesori. Riječ je o infrastrukturnim radovima vrijednim nešto više od milijun i pol kuna. U Obrtničku školu uloženo je 950 tisuća kuna, u hodnik i sportsku dvoranu, dok je u Srednju medicinsku uloženo 630 tisuća kuna također za uređenje učionica i kabineta.


- Nakon dugog niza desetljeća došla je veća investicija u školu. Tijekom ljeta krenulo se u renoviranje hodnika, sanitarnih čvorova, dvorana uz cijeli popratni sadržaj u smislu, svlačionica, kupaonica, kabineta i trim kabineta. To je nešto sa čime se svi kao kolektiv svakako ponosimo. – kazala je Anita Holub, ravnateljica Obrtničke škole.

Učenici se u Obrtničkoj školi obrazuju još od davne 1886., danas kroz osam sektora u petnaest zanimanja. Stječu vještine i napreduju na putu da postanu budući obrtnici. Osnivač, Brodsko- posavska županija prepoznala je potrebe škole i u dobroj volji ravnateljica Holub vjeruje da tomu nije kraj, te da će zajedno s učenicima i profesorima škola, kroz projekte, u budućnosti postati mjesto toplije i oplemenjenije za život svih koji u njoj borave.


Prigodom današnjeg svečanog otvorenja dvorane profesori i učenici dviju škola odigrali su odbojkašku utakmicu.
- Dvorana treba biti namijenjena djeci i onima koji borave u njoj i onima koji ovu školu doživljaju svojom. Samim tim što dvoranu koriste i učenici Srednje medicinske škole.- kazala je ravnateljica  Holub.


– Županija prepoznaje rad naše dvije škole koje su posljednjih dvadesetak godina bile u stagnaciji. Cijeli tim i ja kao ravnateljica zaključili smo da treba nešto poduzet kako bi učenicima osigurali bolje uvijete za školovanje. Na tragu te priče, osim infrastrukturnih radova započeli smo, sljedeći primjere ostalih brodskih srednjih škola, i s provedbom projekata, pa tako u ovom trenutku radimo njih tri, četvrti nam je upravo odobren. Ovaj puta smo uključili i druge medicinske škole koje do sada nisu bili uključene u Erasmus plus projekte.- kazala je Jelena Jelinić -Bošnjak, ravnateljica Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu.


- Započeli smo s kapitalnim ulaganjima u dvije strukovne škole u kojima nam je cilj unaprijediti uvijete rada, dovesti nove programe i dovesti infrastrukturu na primjerenu razinu. Riječ je o dvjema škola za čije programe iz godine u godinu raste interes. Medicinska škola već je uvela nove programe, dok Obrtnička škola obrazuje učenike za zanimanja koja su izuzetno tražena na tržištu rada, i za koje će školovanje biti na najvišoj mogućoj razini.- kazala je Anica Martinović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brodsko- posavske županije.


Brodsko posavska županija ove je godine dala fokus na strukovne škole i obrtnička zanimanja i njihovo kvalitetnije uvijete rada- Medicinska škola bit će opremljena sa 16 novih kompjutera, ulaže se u informacijsko- komunikacijske tehnologije i svu modernu infrastrukturu kako bi se svi programi mogli izvoditi u skladu s trendovima. I ove dvije škole kandidirane su na natječaje za energetsku obnovu a već iduće godine izgraditi ćemo projektnu dokumentaciju za nadogradnju po još jednog kata potrebnog prostorno za uvođenje novih obrazovnih programa. – kazao je Damir Mirković, zamjenik župana za društvene djelatnosti Brodsko- posavske županije. Svečanosti je danas uz učenike i profesore nazočila i Ljubica Maksimčuk, saborska zastupnica. 

 

      

 

        

 

        

 

        

 

 

/š/

     

Novosti

10 brodskih obitelji zaprimilo je vrijednu opremu za novorođenčad

Novosti

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

Novosti

U petak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku