Najmlađi članovi Europskog doma Slavonski Brod* dočekuju na aerodromu Pleso 29. 6. 2014. u 19.30 sati korejsko izaslanstvo koje predvodi Man Hee Lee, predsjednik organizacije Restoration of World Peace and Culture of Heaven (HWPL)*, poznati svjetski mirovni vođa. U izaslanstvu će biti i predstavnici Međunarodne mirovne grupe (IPYG)*.

Članovi Europskog doma Slavonski Brod su pripremili prigodni program nakon kojeg će pročitati i usvojiti Svjetsku mirovnu deklaraciju, proglašenu 25. svibnja 2013. u Seulu, koju je kreirala Međunarodna mirovna grupa. Tim činom postat će ogrankom IPYG-a i njihovim predstavnikom u Hrvatskoj, te će se pridružiti asocijaciji svjetskih grupa mladih u provedbi projekata i aktivnosti koje vode prema održivim rješenjima za mir u svijetu. Članovima EDSB-a bit će omogućeno sudjelovanje na Međunarodnom mirovnom sastanku na vrhu (WARP)* koji će se održati ove jeseni u Seulu.

Korejsko će izaslanstvo sudjelovati na Međunarodnom simpoziju o kulturnoj diplomaciji u jugoistočnoj Europi* koji se održava 1. srpnja 2014. u Zagrebu, na kojem će veliki broj sudionika diskutirali o povijesnim okolnostima, primjerima dobre prakse i primjeni kulturne diplomacije u multilateralnim i bilateralnim odnosima u jugoistočnoj Europi. Zaključci simpozija bit će dostavljeni međunarodnoj zajednici

Europski dom Slavonski Brod je nevladina udruga osnovna u rujnu 1998. s ciljem promoviranja svjetskih i europskih integracijskih procesa i kulturne, političke i gospodarske integracije Hrvatske u Europu. U okviru Europskog doma Slavonski Brod djeluje Europe Direct Informacijskii centar Slavonski Brod, dio europske mreže informacijskih centara Europe Direct (EDIC), osnovane u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. EDIC su mjesta komunikacije svih institucija EU-a s javnošću i suradnje s drugim aktivnim partnerima u informiranju; dopunjuju i podupiru rad predstavništava Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini.
*Restoration of World Peace and Culture of Heaven (HWPL) neeprofitna je, nevladina međunarodna organizacija iz Seula, registrirana pri korejskom Ministarstvu vanjskih poslova, Južna Koreja. Mr. Man Hee Lee, korejski ratni veteran i poznati zagovornik mira, osnovao je organizaciju , prepoznavši važnost izdgradnje svjetskog mira, ujedinjujući različite ljude, bez obzira na očite razlike među njima.
* Međunarodna mirovna grupa (IPYG) je međunarodna grupa mladih koja je započela s radom u siječnju 2013. godine s ciljem stvaranja trajnih mirovnih promjena u svijetu. IPYG ima više od 267 podružnica, grupa mladih, u 75 zemalja širom svijeta.
* više o Međunarodnom simpoziju o kujlturnoj dimplomaciji pronađite na web stranici
http://www.culturaldiplomacy.org/academy/index.php?en_iscdse_2014

/ebrod/
 

Novosti

10 brodskih obitelji zaprimilo je vrijednu opremu za novorođenčad

Novosti

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

Novosti

U petak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku