Toplo vrijeme jednostavno poziva da se izađe van, pa iako je dobro izbjegavati druženja i okupljanja, roštilj u vrtu možete pripremiti za vašu obitelj.

Engleska Agencija za standarde hrane donosi nekoliko savjeta kako pripremati i tretirati meso koje ćete peći na roštilju kako biste izbjegli moguće trovanje hranom.

Kako biste izbjegli trovanje hranom, pazite kamo stavljate sirovo meso. Odvajajte komade prije pečenja te koristite različite posude i pribor za kuhanje. Također, ne koristite marinade koje su bile u doticaju sa sirovim mesom na pečenom mesu.

ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU
Njima je potrebno nešto više vremena da se dobro zagriju pa uvijek dobro provjerite je li meso dovoljno pečeno tako da komad mesa prerežete na pola i provjeriti je li ostalo sirovih dijelova.

OBRADA NAMIRNICA PRIJE KUHANJA
Ovo je odlična ideja. Piletinu tako možete staviti u pećnicu prije roštilja pa je na njemu ju samo dovršiti. Osjetiti ćete onu finu aromu dima, a istodobno biti sigurni da je meso potpuno pečeno.

ZAGORENO NE ZNAČI KUHANO
To što je meso na vatri postalo crno ne znači da je kuhano iznutra. Meso okrećite redovito, a mljeveno meso, piletinu u kobasice obavezno provjerite prije konzumacije.

NE PERITE SIROVU PILETINU
Pranjem piletine možete bakterije sa nje prenijeti na ruke, robu i predmete za kuhanje. Visoke temperature će ubiti sve bakterije, pa nema potrebe da se meso prethodno pere, piše Ordinacija.hr.

Najsočnija piletina

SASTOJCI:

  • pileći zabatak
  • sol, papar
  • med
  • limun
  • češnjak
  • senf
  • crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • mješavina začina (ružmarin, timijan i sl.)

PRIPREMA:
Piletina će imati izvrstan okus i nevjerojatnu sočnost ako je marinirate s medom, limunom, češnjakom, senfom, paprom, crvenom paprikom i začinima. Meso u marinadi držite što dulje, najbolje preko noći, a to osobito vrijedi ako ste odlučili upotrijebiti pileća prsa koja su suha i koja se tijekom pečenja još dodatno osuše. Ako pečete batak i zabatak, najbolje je ih odvojiti jedno od drugoga, jer će se tako bolje ispeći. Nakon što meso izvadite iz marinade, pecite ga na grilu nekoliko minuta sa svake strane.

Lifestyle

Uz ovih sedam savjeta produžite životni vijek svom telefonu

Lifestyle

Stručnjaci otkrivaju koje greške činite i koji razlozi stoje iza neuspješne dijete

Lifestyle

6 ekipa, 15 utakmica, 60-ak odbojkašica: Odigran 5. rekreativni turnir u odbojci za žene "Odbojka u srcu"