SLAVONSKI BROD- Nakon nekoliko mjeseci pripreme otvoren je večeras u Slavonkom Brodu, u Ulici Matije Mesića 35, u prostorima nekadašnjeg restorana Zdenac, SKAC klub, mjesto susreta, zajedništva, upoznavanja, mjesto dobrih i kvalitetnih projekata. -Prostor je to i okruženje koje za cilj ima okupljanje mladih ljudi koje se želi motivirati da iz sebe daju on najkvalitetnije što imaju.Nakon što se registrira udruga Studentski katolički centar, projekt koji je još u početcima sigurnim koracima ići će naprijed kroz različite programe. Vjerujem da će ovaj prostor i aktivnosti koje će se u njemu provoditi još više doprinijeti da mladi ovoga grada budu ono što zaslužuju, nositelji ljepšeg i boljeg života, ljepše i bolje budućnosti.- rekao je brodski studentski kapelan vlč. Robert Farkaš koji je predvodio slavlje blagoslova prostora.

Dora Dežimić iz Slavonskog Broda zajedno s ostalim članovima SKAC-a, u novotvorenim prostorima družit će se tri puta tjedno od 18 do 23 utorkom, srijedom i subotom.- Za mene je ovaj centar posebno, pružili smo gradu nešto novo i uvjereni smo da će se ovdje okupljati mladi koji će međusobno razmjenjivati iskustva i znanje. Dobro došli su svi mladi, studenti kojih je u našem gradu 1 500, ali naravno i svi ostali mladi.

Danijel Tomičević dopredsjednik je SKAC-a koji je u osnivanju i rekao je što planiraju brdski SKAC-ovci u nadolazećem periodu- Dolaze nam naši prijatelji iz Zagreba, radit ćemo na animaciji, nastaviti suradnju s radiom 92FM, planiramo na Korzu organizirati koncert u svibnju s ciljem evenagelizacije mladih. Ovakvo okupljanje potrebno je mladima jer zajedno se izgrađujemo i postajemo cjelovite osobe.-

Slični studentski centri već djeluju u Zagrebu (Palma), SKAC U Dubrovniku, Splitu i Rijeci.
Svakako je vrijedno spomena da će SKAC raditi u prostoru koji im je bez naknade ustupio Jure Prskalo sa svojom obitelji.

 

         

 

         

 

 

 

/sš/

Novosti

10 brodskih obitelji zaprimilo je vrijednu opremu za novorođenčad

Novosti

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

Novosti

U petak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku