Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 13.12.2017 20:58

Gimnazija „Matija Mesić“ jedna od 15 odabranih škola u kojima se provodi projekt Foruma za slobodu odgoja pod nazivom „Pokreni promjenu“

Održana uvodna konferencija na kojoj je projekt predstavljen učenicima i nastavnicima.

Gimnazija „Matija Mesić“  jedna od 15 odabranih škola u kojima se provodi projekt Foruma za slobodu odgoja pod nazivom „Pokreni promjenu“

 

SLAVONSKI BROD- Gimnazija „Matija Mesić“ u Slavonskom Brodu je jedna od 15 odabranih škola u kojima se provodi projekt Foruma za slobodu odgoja pod nazivom „Pokreni promjenu“.


Školu je na natječaj za sudjelovanje prijavila pedagoginja Lucija Brnić, koja je i voditeljica projekta, a u projektnom timu su još profosorica Emira Miščančuk, mr.sc. Andrijana Nemet Kosijer i prof esorica Danijela Zekušić.
Danas je u Gimnaziji „Matija Mesić“  održana uvodna konferencija na kojoj je projekt predstavljen učenicima i nastavnicima.
Prilikom predstavljanja, voditeljica je naglasila da je projekt jedinstven po tome što svaka škola koja sudjeluje sama osmišljava vlastiti program aktivnosti prema svojim potrebama i interesima, a Gimnazijski projektni tim je osmislio program pod nazivom „Razumijevanjem do prihvaćanja“.
Cilj je ovog projekta promicanje humanih vrijednosti, razumijevanje i prihvaćanje različitosti s kojima živimo. U svijetu brzih promjena koji je obilježen tehnološkim razvojem i trkom za znanjem i uspjehom, važno je ne zaboraviti vidjeti čovjeka pored sebe, prepoznati njegove potrebe, razumjeti ga, prihvatiti i biti mu prijatelj.
S namjerom poticanja i afirmacije tih pozitivnih vrijednosti, profesorice iz projektnog tima su nakon ispitivanja mišljenja i potreba učenika, osmislile niz različitih aktivnosti u koje su pozvani uključiti se svi koji žele.
Tijekom školske godine koliko se provodi projekt radit će se radionice, tribine s prikladnim temama. Osnovat će se Debatni klub GMM u kojem će učenici proučavati teme, vježbati kritičko mišljenje, iznositi i argumentirati stavove. Također je namjera uspostaviti kontakt s drugom školom iz drugog kraja Hrvatske koja njeguje iste vrijednosti (uvažavanje i življenje različitosti) s kojom će se ostvarivati zajedničke aktivnosti.
Dobro poznat i prošle godine nagrađen kao najbolji školski list, Otrovno pero će također biti nositelj projektnih vrijednosti pa je tema ovogodišnjeg broja „Različito je COOL“ . Raspisan je i fotonatječaj na istu temu pa će se organizirati izložba a najuspješnije fotografije objaviti u školskom listu i nagraditi.
Aktivnosti volonterskog kluba „Carpe diem“ planirane su proširiti se i na vršnjačku pomoć u učenju. Mreža vršnjačke podrške u svakom vidu posebno će se poticati i razvijati.
Osim toga izradit će se i video uradak „Ina je zakon“ u kojem će se zabilježiti što sve i zbog čega učenici rade izvan redovne nastave.
Rezultati svih projektnih aktivnosti bit će predstavljeni u dogovoreni projektni dan, do kraja školske godine. Do tada su svi učenici pozvani na sudjelovanje, a svi koji prepoznaju vrijednost projekta na podršku.

 

         

 

 

 

 

/ebrod/

 

Najčitanije
Vijesti
Noć muzeja u Slavonskom Brodu prilika je za portretno fotografiranje vas i vaših najdražih

26. siječnja 2018. (petak) u Galeriju Ružić u 20h.

Noć muzeja u Slavonskom Brodu prilika je za portretno fotografiranje vas i vaših najdražih

Svaki drugi kredit sada je u kunama

Ukupni krediti stanovništvu u studenom su dosegli 119,3 milijuna kuna što je 0,3 posto više nego 2016.

Svaki drugi kredit sada je u kunama

50-ak jahača s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije na pokladnom jahanju u Oprisavcima

U nedjelju, 28. siječnja s početkom u 10:30 sati ispred društvenog doma u Oprisavcima.

50-ak jahača s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije na pokladnom jahanju u Oprisavcima

U najavaljenoj vikend akciji policije čak 250 prekršaja, na ulicama grada zabilježena vožnja od 106 km/h

115 prekršaja nepropisnih brzina, 27 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola..

U najavaljenoj vikend akciji policije čak 250 prekršaja, na ulicama grada zabilježena vožnja od 106 km/h

19-godišnjak i dvojica maloljetnika od 17 godina u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički nasrnuli na dvojicu u "Pijanoj ulici"

Policija obavijestila rodiitelje maloljetnih osoba.

19-godišnjak i dvojica maloljetnika od 17 godina u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički nasrnuli na dvojicu u "Pijanoj ulici"

U Slavonskom Brodu cijena kvadrata kuće u prosjeku  je 680 eura, kuća ili stan – što se više isplati kupiti?

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom prosinca 2017. godine prosječne oglašavane cijene kuća bile niže no cijene stanova, a razlika je iznosila gotovo 17 posto.

U Slavonskom Brodu cijena kvadrata kuće u prosjeku je 680 eura, kuća ili stan – što se više isplati kupiti?