Zajedno stvaramo uspomene... 

Vaš Ebrod!

Danas nam je na redu prvi od dva razreda Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod, smjer hotelijersko-turistički tehničar - točnije 4.e razred. 

Hotelijersko-turistički tehničar obavlja administrativno-tehničke, koordinacijske upravno-pravne poslove vezane uz turističke agencije, hotele te uz promidžbenu turističku djelatnost. Poslovi i radni zadaci zahtijevaju opće i stručno obrazovanje, povećanu snalažljivost, inicijativu, točnost i nadasve odgovornost. Važna je i sposobnost komuniciranja te poznavanje stranih jezika. Hotelijersko-turistički tehničar može se zaposliti u hotelima, hotelskim poduzećima, turističkim agencijama i drugim sličnim poduzećima koji se bave turističkom djelatnošću. Nakon završenog školovanja u trajanju od četiri godine učenici se mogu zaposliti ili nastaviti obrazovanje na srodnim fakultetima i višim školama.


Kroz četiri godine našeg školovanja učili smo svake godine nešto novo. Tako smo naučili sve o poslu na recepciji, kako funkcionira turistička agencija i zapravo prošli sve segmente naše struke. Onaj tko ne želi na fakultet, ne mora, jer je znanje stečeno u školi dovoljno za zaposlenje. Imamo vrhunske profesore iz struke, imali smo dosta praktičnog rada gdje smo sami mogli "igrati se" recepcije, turističke agencije. Osim toga, naša škola provodi brojne projekte. I sama sam bila dijelom jednog gdje smo išli u Poljsku na dva tjedna. Tamo sam radila u hotelu na recepciji. Vježbali smo i praktični dio, ali i jezik, što je dosta bitno u našem poslu. To je bilo jedno odlično iskustvo i drago mi je što sam bila dio tog projekta. Bilo nam je zanimljivo ove četiri godine, drago mi je što sam upisala baš ovaj smjer i ovu školu.

Iris Ivančić, 4.e

 

Učenici:

 1. Laura Ališahović
 2. Petra Biondić
 3. Josipa Bitunjac
 4. Nikolina Blažević
 5. Fiorella Furić
 6. Andrej Has
 7. Iris Ivančić
 8. Ivona Matković
 9. Ema Japarić
 10. Sara Ratković
 11. Leonarda Montibeler
 12. Lovro Klaso
 13. Ivan Krizmanić
 14. Silvija Sokolović
 15. Arijan Suhecki
 16. Laura Petrin
 17. Marta Nikolić
 18. Nikolina Mrkonjić

Ebrod vam želi puno uspjeha i sreće! 

 

Godišnjak maturanata

Mali razred s velikim planovima: Upoznajte 4.b razred Ekonomsko-birotehničke škole, smjer ekonomist

Godišnjak maturanata

Hotelijersko-turistički tehničari moraju biti snalažljivi, komunikativni i odgovorni, a sve to su maturanti 4.e razreda

Godišnjak maturanata

Znate li što rade upravni referenti? Evo što kažu maturanti 4.c razreda Ekonomsko-birotehničke škole