Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod provodi projekt „Senior club“, a u Slavonskom Brodu održana je Uvodna konferencija. Kroz ovaj projekt rekonstruirat će se prostorne jedinice za pružanje usluga Dnevnog boravka i pomoći u kući i time pridonijeti procesu deinstitucionalizacije starih i nemoćnih stanovnika Brodsko-posavske županije. 


 
Infrastrukturne jedinice bit će opremljene opremom koja na najbolji mogući način odgovara njihovoj namjeni. Oprema će biti odgovarajuća za potrebe korisnika, ciljane skupine projekta, starim i nemoćnim osobama s područja Slavonskog broda i 16 okolnih općina. Jedna od brojnih aktivnosti ovoga projekta bit će program „Senior club“, kroz kojeg će seniori poučavati sve mlade onim vještinama koje su im potrebne za samostalan život, pokretanje posla, socijalnog poduzetništva i slično, kako bi ostali u našem gradu i županiji.
 
- Pomoću ovog projekta želimo rekonstruirati Dom crvenog križa u Slavonskom Brodu. Došli smo do one najvažnije faze, potpisivanja ugovora za izvođenje građevinskih radova, kojim započinjemo fazu rekonstrukcije cijele zgrade. Zgrada je stara preko 130 godina i doista je bilo vrijeme da se stavi u funkciju građana ovoga grada i naših općina kojima ćemo osiguravati socijalne usluge. Jedna od njih je i dnevni boravak, kojima ćemo privući starije osobe da svoj dan i svoje slobodno vrijeme provedu što kvalitetnije. Ipak, prostor neće biti namijenjen samo Crvenom križu, već i svim građanima, udrugama koje surađuju s Crvenim križom. – kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, Mirjana Matanović.


 
Povećanjem broja korisnika u različitim aktivnostima  i razvojem novih izvaninstitucionalnih usluga  smanjivat će  se  opasnost od socijalne isključenosti i zdravstvene zapostavljenosti korisnika usluga, a sve u svrhu povećanja kvalitete njihova života.
 
- Najkvalitetniji i najuspješniji projekti za potrebite su oni koje financira Europska unija. Da bi ste dobili projekt morate ga dobro i pripremiti. Crveni križevi diljem Hrvatske rado rado daju usluge pomoći starijim osobama. Sve je više starijih osoba u našem okruženju i njima to kreativno druženje jako puno znači. Oni stvaraju u ovim prostorima koji će se obnoviti. Živi su, inventivni su, sve rade! Dobili smo ovaj projekt koji je jedan od najvećih u Hrvatskoj, pomoću kojega će se ova zgrada, koja je izvan funkcije, pretvoriti u san snova za manifestacije, kulturna zbivanja, programe za starije osobe i njihova druženja. Ovaj projekt će biti jedan od svijetlih primjera u Hrvatskoj i ostvario nam se davno sanjani san, da napravimo jedan divan prostor za druženje starijim osobama. Teško je biti star, teško je biti sam. Zato smo mi ovdje. – kazao je dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.


 
Sve aktivnosti provode se sa svrhom povećanja broja korisnika i razvoju novih izvaninstitucionalnih usluga.
 
- Iznimno sam ponosan da sam ovdje U Slavonskom Brodu, uz Gradsko društvo Crvenog križa koje je, uz sve poslove koje obavljaju najpotrebnijima u društvu, uspjelo dobiti i stopostotno sufinanciranje rekonstrukcije zgrade Crvenog križa. Ovaj projekt sigurno će unaprijediti rad svima onima koji mogu pružiti određenu uslugu ljudima treće životne dobi jer deinstitucionalizacija je strateška odrednica Europske unije kako bi se pomoglo ljudima da što više borave u svojoj sredini, da ih se ne izdvaja iz njihovog životnog prostora već da se u njihov životni prostor ugrade neke nove životne vrijednosti. – rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt.

 

Vrijednost projekta je 14.382.724,07 kuna, a sufinanciran je u 100% iznosu od strane Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, operativni program „Konkurentnost i kohezija. Projekt traje od 1.5.2020. godine do 1.5.2023. godine. 
 
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Slavonski Brod.

Civil

U proteklom tjednu dogodila se ukupno 31 prometna nesreća, policija utvrdila 373 prometna prekršaja

Civil

Muškarac zapalio veću količinu biljnog i građevinskog materijala pa ostavio vatru bez nadzora

Civil

Znate li tko u Hrvatskoj ima najveću prosječnu neto mirovinu?