Kanadska terapeutkinja Victoria Prooday upozorila je da su djeca sve lošija u školi i emocionalno nestabilna zbog pretjerane upotrebe tehnologije te "lošeg" roditeljstva. Opisala je ono što vidi kao zabrinjavajući trend u ponašanju djece.

“Tijekom mojih deset godina rada kao dječjeg terapeuta, vidjela sam i nastavljam gledati pad u socijalnom, emocionalnom i akademskom funkcioniranju djece. Kao i nagli porast poteškoća u učenju i drugih dijagnoza”, upozorila je pa dodala:

“Danas su djeca u katastrofalnom emocionalnom stanju i mnoge stvari iz našeg modernog stila života dovode do toga. Unatoč najboljim namjerama, nažalost, mijenjamo mozak naše djece u pogrešnom smjeru.”

Kako bi apelirala na roditelje, navela je pet razloga zašto se to događa, a radi se o sljedećim navikama:

– djeca dobiju sve što žele kad žele i ne podnose kad im se kaže “ne”

– imaju vrlo ograničenu društvenu interakciju

– roditelji stvaraju umjetan svijet zabave za djecu u kojoj ne postoji dosada

– djeca previše koriste tehnologiju koja ih emocionalno isključuje

– roditelji ne postavljaju čvrste granice.

Isto tako, naglasila je i kako roditelji mogu napraviti razliku u životu djeteta “vježbajući” njegov mozak kako bi moglo uspješno funkcionirati na društvenoj, emocionalnoj i akademskoj razini, prenosi Index.
 
To je prvenstveno postavljanje granica, vođenje računa o onome što je dobro za dijete, a ne ono što dijete želi u određenom trenutku, ograničavanje korištenja tehnologije te učenje djece njihovim obavezama što će im biti određena podloga za budućnost.
Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!