Jučer, 1. travnja 2024. godine, započeo je pilot projekt besplatnoga gradskog prijevoza u trajanju od tri mjeseca, do 30. lipnja 2024. godine. Ova inicijativa ima za cilj potaknuti veće korištenje javnog prijevoza te istražiti interes građana za ovu vrstu usluge, a značajan je to korak i prema održivijem i ekološki osvještenijem načinu života u gradu.
 
Tijekom tromjesečnoga razdoblja svi građani i posjetitelji grada Slavonskog Broda imaju priliku besplatno se voziti gradskim prijevozom na osam utvrđenih linija na cijelome gradskom području. Uvedena je tzv. kružna linija koja nadopunjuje najfrekventnije lokacije u gradu, odnosno uži centar grada; od Korza, tržnice, bolnice, Doma zdravlja na Plavom polju, Svačićeve ulice kod trgovačkih centara te trgovačkog centra i graničnog prijelaza u ulici Josipa Rimca. Tom se linijom postiže učestalost polazaka za građane te se povezuje s ostalim gradskim linijama na terminalu javnog gradskog prijevoza koji se nalazi na Trgu hrvatskog proljeća, iza postojeće prodavaonice. Terminal je početna i završna točka svih linija gradskog prijevoza.
 
Vozni su redovi dostupni na autobusnim stajalištima te klikom na poveznice:
LINIJA 0: Kružna linija – Terminal – Grad – Terminal 
LINIJA 1: Terminal – Brodsko Vinogorje – Terminal
LINIJA 2: Terminal – Podvinje – Terminal
LINIJA 3: Terminal – Brodski Varoš – Terminal
LINIJA 4: Terminal – Šestinac – Livada – Terminal
LINIJA 5: Terminal – Jelas – Terminal
LINIJA 6: Terminal – Bjeliš – Terminal
LINIJA 7 (LINIJA 1+): Brdska linija
 
Nakon završetka pilot projekta bit će provedena detaljna evaluacija rezultata, a ovisno o interesu građana bit će raspisan natječaj za daljnju organizaciju i eventualna poboljšanja gradskoga prijevoza, piše Grad SB.
Novosti

10 brodskih obitelji zaprimilo je vrijednu opremu za novorođenčad

Novosti

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

Novosti

U petak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku