foto: MORH


Ministar obrane Republike Hrvatske (MORH) Mario Banožić uručio je u prostorijama MORH-a ugovore vrhunskim sportašicama i sportašima, s kojima je MORH potpisao ugovore o službi u pričuvnom sastavu Hrvatske vojske za 2022. godinu.

 

 Vrhunski sportaš je i Gabrijel Veočić iz Boksačkog kluba Brod među najboljima sportašima u Hrvatskoj potpisao ugovor sa MORH-om, rekao je kako mu je iznimna čast biti dijelom obitelji Hrvatske vojske te kako im je upravo to dodatna motivacija za daljnja natjecanja.

- Zapošljavanje vrhunskih sportaša u Ministarstvu obrane za nas sportaše puno znači, hvala Hrvatskoj vojsci i Hrvatskom olimpijskom odboru.-

 

Uručivanju ugovora nazočili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, državni tajnici Branko Hrg i Zdravko Jakop, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ivan Jušić i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a Neven Šavora.

Ministar Banožić čestitao je okupljenim sportašima ugovornim pričuvnicima na dosadašnjim uloženim naporima u ovim izazovnim vremenima, na ostvarenim rezultatima, kazavši kako su oni prije svega poticaj vojnikinjama i vojnicima u svim disciplinama, a isto tako u životu i radu.

- Sportski duh koji vi prenosite, vaš angažman i rezultati, dodatni su poticaj Hrvatskoj vojsci za postizanje boljih rezultata - rekao je ministar te dodao: - Ponosni smo što ste dio naše obitelji Hrvatske vojske. Vašim odlascima na natjecanja promovirate Republiku Hrvatsku, vašu reprezentaciju, klubove i sportske saveze, a isto tako promovirate i Hrvatsku vojsku. U ovoj godini sklopit ćemo ugovore s 47 ugovornih pričuvnika - vrhunskih sportašica i sportaša. Želja mi je da u budućnosti još veći broj vrhunskih sportaša postane dio velike obitelji Hrvatske vojske. Čast mi je što mogu danas biti s vama i uručiti vam ugovore. I dalje ćemo zajedno raditi na dobrobit hrvatskog sporta i Hrvatske vojske.

- Zahvaljujem ministru Banožiću i Ministarstvu obrane na realizaciji potpisivanja ugovora s vrhunskim sportašima – ugovornim pričuvnicima, među kojima su i olimpijski pobjednici. Kako kažu i naši sportaši, ovi ugovori od velike su važnosti za njihove sportske karijere - kazao je Neven Šavora i naglasio kako 47 vrhunskih sportaša ugovornih pričuvnika dokazuju izvrsnost i potrebu za daljnjim nastavkom suradnje s Ministarstvom obrane i Hrvatskom vojskom.

 

Prijedlog vrhunskih sportaša s kojima se sklapaju ugovori izrađuje Hrvatski olimpijski odbor, prema kriteriju sportske kvalitete (kategorizacija sportaša u RH) i kriteriju sporta koji se razvija u Ministarstvu obrane, prema CISM-ovoj sistematizaciji sportova: vojni sportovi-vojni petoboj, mornarički petoboj, padobranstvo, streljaštvo i orijentacijsko trčanje; borilački sportovi - judo, taekwondo, hrvanje i boks; individualni sportovi - atletika, plivanje i spašavanje života, biatlon, skijaško trčanje, triatlon i jedrenje te ostali sportovi, objavljeno je na stranici MORH-a.

 

 

 

/ebrod/

 

Novosti

Jutro osjetno svježije: Danas sunčanije i toplije nego jučer, temperatura ide do 25°C

Novosti

Ratni vihor odveo je malu, ali vrhunski uvježbanu ekipu na gotovo sva bojišta Hrvatske, "Šimini anđeli pakla" obilježavaju obljetnicu

Novosti

Brodskim maturantima danas potvrdili datum za norijadu, veselje stiže