15:00 - Hrvatski navijači preplavili su Berlin kako bi podržali svoju reprezentaciju u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu 2024. Među njima su naravno i naši Brođani, koji već godinama vjerno prate naše dečke na svim utakmicama.

Kako nam kažu, ima toliko puno naših navijača da se ne mogu ni sresti, ali mi smo dobili fotke koje vam ostavljamo u galeriji.

Okupljanje navijača održava se na nekoliko lokacija, uključujući glavne trgove i pubove u blizini Olympiastadiona, gdje će se utakmica održati. U 12 sati navijači su se počeli okupljati u Fan Meeting Point Breitscheidplatz. Posebno popularna mjesta su i Alexanderplatz i pubovi oko Kurfürstendamma, gdje navijači mogu uživati u druženju i pripremi za utakmicu.

Naša sportska novinarka, Dinka Tadić nalazi se u Berlinu, gdje je, kako kaže, navijačko ludilo. Dio navijača polako odlazi prema stadionu, dok će ostali ostati u Fan zoni gledati tekmu.

Najduža hrvatska navijačka zastava dugačka je 107 i široka 12,5 metara. Ova zastava prošla je brojna velika nogometna natjecanja, uključujući Svjetska i Europska prvenstva, te je uvijek privlačila veliku pažnju gdje god bi se pojavila. Izradili su je navijači iz Crikvenice, a danas je stigla i u Berlin.- Naših navijača ima od najmlađih, do onih najstarijih. Svi zajedno pjevaju, uživaju i pripremaju se za utakmicu. Hrvatska je uvijek imala najbolje navijače, što su još jednom potvrdili. Nema tog Katara koji može ovo zajedništvo i ljubav zamijeniti. - rekla je Dinka.

Okupljaju se i španjolski navijači, a zajedno su i zapjevali.Interes za ulaznice bio je ogroman, a Hrvatska je bila među zemljama s najvećim brojem zahtjeva za ulaznice. Očekuje se da će hrvatski navijači stvoriti fantastičnu atmosferu i glasno podržavati svoju reprezentaciju tijekom cijelog turnira.

Prema procjenama u Berlinu se trenutno nalazi oko 100 tisuća hrvatskih navijača, a na stadionu će ih biti oko 40 tisuća.

Utakmica protiv Španjolske počinje u 18:00 sati.

Šaljite nam i vi svoje najvijačke fotke!


15:30 - Ori se pjesma berlinskim ulicama!


 

Sport

Marsonia Brodway osvojila Šodericu

Sport

Brođanke osvojile treće mjesto u Odžaku na turniru u odbojci na pijesku

Sport

Čak 12 medalja osvojili su kajakaši Marsonije na Otvorenom prvenstvu Vojvodine