Unatoč svim negativnim stvarima i pričama kojima smo okruženi već više od dvije godine, iz Slavonskog Broda stiže priča koja je baš, baš pozitivna.

Pandemija koronavirusa "pokosila" je poslovni svijet, puno je tvrtki i obrta ugašeno ili duboko pogođeno krizom.

Ipak, postoje i oni koji su, upravo tijekom ovih nesigurnih vremena, odlučili napraviti taj korak u svijet poduzetništva i upustiti se u novu avanturu, ostvariti svoje snove.

Šetajući "Pijanom ulicom" Brođani su mogli primjetiti, u moru objekata koji su zatvoreni, i jedan novi - sjajniji od drugih.Riječ je o "Dolls" boutique-u, novom modnom mjestu u gradu koji je vrlo brzo pokupio simpatije svih generacija.

Iza njega stoje dvije prijateljice, originalne i jednostavne, pravog poduzetničkog duha i primjer mladima - Matea Savić i Monika Ivezić. Ideja o otvaranju butika došla je sasvim spontano - Kako smo i jedna i duga radile posao kojeg zapravo nismo htjele raditi, rodila se ideja da pokrenemo nešto to obje volimo. Sjedile smo na plaži, razgovarale i vrlo brzo došle do zaključka da je butik upravo ono što volimo i želimo. Vrlo brzo smo krenule u realizaciju, a kako se jako dobro poznajemo, već smo znale što i kako želimo. Sve smo razradile do najsitnijeg detalja i po povratku kući ekspresno krenule u realizaciju našeg projekta.- rekla nam je Matea.Za realizaciju ove ideje trebalo je hrabrosti. Ostaviti siguran posao, krenuti u jednu novu priču i izaći iz zone komfora nikad nije jednostavno - Najviše od svega nam je pomoglo naše prijateljstvo. Jedna bez druge sigurno ne bi mogle. Naša povezanost je ono što nas čini jakima. Kad jedna padne, druga je tu da pruži ruku i podigne. Upravo to prijateljstvo i je snaga ove naše priče, a tu energiju osjete i oni koji nam dolaze. - dodala je Matea.

Par mjeseci nakon, malo prije Božića, cure su otvorile svoja vrata Brođankama. Napravile su nešto novo, nešto što su smatrale da je potrebno. S pojavom trgovačkih centara butici su, nepravedno, ostali u sjeni. Dollsice su ovaj koncept vratile u stilu - Odjeću koju možete pronaći kod nas ne možete baš pronaći svugdje, a to je i cilj. Želimo da naše klijentice budu originalne i da budu sigurne da isti komad odjeće neće nositi cijeli grad. - rekla nam je Monika.Osim prelijepog interijera, u Dollsu možete pronaći sve, od klasičnih komada do onih modernijih, mladenačkih. Pozitivne reakcije nisu izostale - Da, reakcije su odlične, posebno kod mlađih cura. Iako stvarno svi mogu pronaći nešto za sebe, najveći fokus su nam upravo bile mlade cure. One su najviše u potrazi za svečanijim haljinama, odjećom za izlaske i slično. Odaziv je odličan, iako smo tek smo na početku. Ima tu još puno posla, ali jako smo zadovoljne. - rekla je Matea.Matea i Monika sve rade same, ali u tome uživaju. Inspiraciju pronalaze svugdje oko sebe i trude se ići u korak s trendovima. Nije jednostavno biti poduzetnik u Hrvatskoj, no nije ni nemoguće. Ove dvije prijateljice pravi su primjer upravo toga - Uvijek treba slijediti svoje snove, pozitivno razmišljati i usuditi se. Nikad nećeš znati što možeš dok ne probaš. Svaki početak je težak, ali krajnji rezultat dokaz je da se sve isplati. Ako radiš ono što voliš, ništa nije teško. - poručile su Dollsice za kraj. Slijedite svoje snove, budite hrabri i sve je moguće!  

"Dolls" boutiqe možete pronaći u ulici Ante Starčevića 12. Sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe!

 

Magazin

Kako se istaknuti u moru kandidata: Mali trikovi dobrog životopisa

Magazin

12 pravila mentalno jakih ljudi koje biste trebali usvojiti

Magazin

Predstavljen program 15. Festivala amaterskih kazališta