S godinama koža lica postaje tanka i suha,a pojavljuju se i bore. Unatoč njezi koju ulažemo, s vremenom to više nije dovoljno.

Srećom postoje tretmani koji mogu obnoviti vašu kožu i vratiti joj izgubljeni sjaj.

MICRONEEDLING

Jedan od njih je Microneedling. U kratkom vremenskom razdoblju ovaj tretman je stekao masovnu popularnost jer je jednostavna, jeftina, sigurna i učinkovita tehnika koja oživljava lice i pomlađuje.

- Microneedling je minimalno invazivan tretman koji se izvodi pomoću uređaja u obliku olovke. Primarna primjena microneedling terapije je pomlađivanje kože i vraćanju njene elastičnosti uz pomoć kolagena, ali može pomoći i kod problema s neujednačenim tenom, ožiljcima od akni, borama, hiperpigmentacijom. Najčešće se preporučuje 4 – 6 tretmana u vremenskom okviru od 4 do 6 tjedana za najbolji učinak. Nakon toga preporučuje se jedan tretman za održavanje učinka svakih 6 ili 12 mjeseci.- rekla nam je Antonija, vlasnica Kozmetičkog salona "Kalos".

Microneedling se izvodi pomoću ručnog uređaja u obliku bubnja ili olovke sa sitnim iglicama koje čine precizne, mikroskopske ubode u koži. Ove “mikroozljede” ne ostavljaju ožiljke; a djeluju tako da pomažu stimulirati kožu da se prirodno oporavi.

Ovaj proces počinje upalom, koja potiče kožu na proizvodnju novog kolagena (elastična vlakna koja kožu čine zategnutom, glatkom i mladolikom). Razine kolagena u koži opadaju kako starimo, a novi se kolagen može proizvesti kada je koža u stanju obnavljanja.

MIKRODERMOABRAZIJA 

Mikrodermoabrazija je postupak uklanjanja površinskog sloja kože i „ljuštenje“ odumrlih stanica i potiče stvaranje novih stanica i kolagena.

- Mikrodermoabrazija je još jedan od popularnih tretmana koji daje odlične rezultate. Dijamantna mikrodermoabrazija je nova metoda gdje se u tretmanu koriste prave čestice dijamanta. Učinkovita je za sve tipove kože, a koža nakon prvog tretmana odmah izgleda mlađe i glatka je. Tretmanom se ublažavaju ožiljci i bore, a dobra je i za liječenje akni. Tretman traje 30 minuta, a nakon toga u kožu se ciljano unose bogate supstance poput kolagena, hijaluronske kiseline, različitih vitamina i minerala ovisno o tipu kože. - rekla je Antonija.

Koja je razlika?

Microneedling koristi mikro tanke iglice kao tretman za pomlađivanje kože. Microneedling se obično koristi za ciljanje ožiljaka, tamnih mrlja i velikih pora. Prodire u vašu kožu s kolagenom, koji je vašoj koži potreban da ostane čvrsta i pomogne regeneraciju ožiljnog tkiva.

Mikrodermoabrazija je tretman kojim se vaša koža ljušti ručnim usisavačem i kristalima. Mikrodermoabrazija se koristi za odčepljivanje pora kako bi se izgladili svi znakovi ranog starenja i bora.

NAGRADNA IGRA

Ebrod vam, u suradnji s Kozmetičkim salonom Kalos poklanja jedan tretman Mikrodermoabrazije. Sve što trebate napraviti je označiti u komentaru na Facebooku, ispod ove objave, nekoga kome će dobro doći ovaj tretman, te podijeliti objavu. 

Nagradna igra traje od 27.10. do 3.11.2022. godine. Sretno svima! 

 

 

 

Lifestyle

Možda u kući držite tisuće eura, a da to ni ne znate, lego kockice, Casio satove, polaroid fotoaparat

Lifestyle

Riješite ih se: Šest stvari koje unose negativnu energiju u dom

Lifestyle

Ako imate ovu aplikaciju, odmah ju obrišite! Mogla bi vam isprazniti tekući račun