Nastavnici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška Zoran Ivančić, Krunoslav Cvitković, Tibor Čolović, Boris Grgić i Sara Stuburić sudjelovali su na Erasmus+ projektu DEMETER.

Kako piše Radio NG, Kroz brojne online sastanke i posjet Švedskoj projekt je odlično napredovao usprkos situaciji s koronavirusom. Projekt je uspješno završen a gosti na završnoj prezentaciji bili su profesori iz IOŠ Nova Gradiška, OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Mato Lovrak, kao i profesori ETEŠ Nova Gradiška.

-” Izradili smo rover za razminiranje, provlačili smo različite predmete kroz tu zajedničku temu; programiranje, mehaniku i 3d modeliranje. Zajedno sa školama partnerima napravili smo fizički rover. Temu smo dobili jer su kolege iz Švedske smatrali da je tema aktualna, obzirom da postoje prostori u Europi koji nisu razminirani, tražili su partnere koji na svom području imaju takvu situaciju,” – kaže Zoran Ivančić, prof. računalnih predmeta ETEŠ Nova Gradiška.

-” Na današnjoj prezentaciji objašnjavamo cilj našeg projekta, pozvali smo nastavnike drugih škola s našeg područja kako bi vidjeli što se događalo u našoj školi. Napravljen je kompletan rover, funkcionira jako lijepo a učenici su jako dobro prihvatili projekt i bili su izuzetno marljivi. Cilj je bio razviti metodologiju vezanu za tematsko učenje, a to su u našem slučaju bile mine. Rover služi za razminiravanje mina no i dalje treba osoba koja će ih fizički iskopati. Mi bi upravljali rukom odnosno zavojnicom i označavali mjesta na kojima su te mine. Nije to ništa novo ali za naše učenike je, ovo je primjenjivo u stvarnom životu,” – kaže prof Ivančić.

Učenici su ostajali i nakon nastave ukoliko nisu stigli dijelove izraditi na određenim satima poput sata povijesti, robotike..

Kako ističe prof. Ivančić zahvaljuje svima na suradnji, a zadovoljan je na sudjelovanju i čenika i profesora koji su dobili nove materijale i uklopili ih u nastavu. Učenici svake godine žele nešto novo izrađivati, ovaj robot koji smo izrađivali star je već tri godine, za mlađe generacije to je već stara stvar.

-” Možda smo neke učenike uspjeli zainteresirati jer se jako puno novih stvari kod inžinjerstva moglo naučiti. Ravnateljica je uvijek zadovoljna kad nešto novo napravimo posebice kada učenici sudjeluju u ovakvom omjeru. Zadovoljni smo odličnom suradnjom sa školama iz Švedske, Francuske i Španjolske, nadam se daljnjoj suradnji jer smo aktivni u potrazi za novim projektima,” – zaključio je prof. Ivančić.

 

Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!