Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 30. srpnja do 1. kolovoza, prijavljena su dva kaznena djela računalne prijevare
 
U prvom slučaju, dana 30. srpnja, 42-godišnjakinja je putem društvene mreže oglasila prodaju audio monitora, te joj se porukom javila nepoznata osoba kao kupac, koja joj je poslala poveznicu sličnu poštanskoj službi. Nakon aktivacije poveznice, došlo je do povezivanja na Internet bankarstvo, kojom prilikom je sa bankovnog računa oštećene skinuto je oko 11 tisuća kuna.  
 
U drugom slučaju, 1. kolovoza, 33-godišnjak je također putem društvene mreže oglasio prodaju dječjeg vrtića, te ga je putem poruke kontaktirala nepoznata osoba, poslavši mu poveznicu sličnu poštanskoj službi, a nakon aktivacije i povezivanja na internet bankarstvo, sa bankovnog računa oštećenog skinuto je oko 10 tisuća kuna. 
 
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku počinitelja kaznenih djela računalne prijevare. Od oštećenih su zaprimljene kaznene prijave, koje će uz posebno izvješće biti dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 
 
Upozorenje građanima!
 
Građani zaštitite svoje osobne vlastite, financijske i poslovne podatke, te budite oprezni prilikom komunikacije putem društvenih mreža. Lažne stranice su gotovo identične službenim stranicama poštanske službe. 
 
Na takvim stranicama će često iskočiti prozor koji traži da unesete bankovne vjerodajnice. Stvarne banke ne koriste takve prozore. Ne otvarajte niti odgovarajte na poruke sa sumnjivim poveznicama, jer se time izlažete riziku krađe osobnih podataka. 
 
Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice  ni CVV/CVC broj, te obratite pozornost na adresu (URL) internetske stranice. 
 
Zaštitite se i saznajte više o Internet prijevarama klikom na poveznicu:  
https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456
Civil

U proteklom tjednu dogodila se ukupno 31 prometna nesreća, policija utvrdila 373 prometna prekršaja

Civil

Muškarac zapalio veću količinu biljnog i građevinskog materijala pa ostavio vatru bez nadzora

Civil

Znate li tko u Hrvatskoj ima najveću prosječnu neto mirovinu?