Koliko je teško ostaviti sve iza sebe i krenuti u nepoznato znaju samo oni koji su to i sami prošli. Bježeći od rata skupina Ukrajinaca stigla je nedavno u Slavonski Brod. 

Kako bi im vrijeme provedeno u našem gradu bilo što ljepše, OK Posavina Brod pokrenuo je program uključivanja Ukrajinaca u sport na razini grada.

Vrlo brzo ovoj se priči priključilo nekoliko obitelji. Mladi odbojkaši i odbojkašice ovoga tjedna priključili su se treninzima, gdje su odlično prihvaćeni. Unatoč jezičnoj barijeri jezik sporta svi razumiju.

Jana, Natalia, Tulina i Iliia stekli su nove prijatelje u našem gradu. I dok će djevojke ostati u Posavini Brod, mladi Iliia se već od sljedećeg tjedna priključuje muškoj selekciji.

- Izuzetno je važno pomoći ovim ljudima da se što prije uključe u život lokalne zajednice. Iako ne pričamo istim jezikom i teško se sporazumjeti, svi koji su nam stigli su odlično prihvaćeni. Ovo je jedno novo iskustvo za sve nas i nadam se da ćemo im, na ovaj način, uljepšati vrijeme provedeno u našem gradu. - rekao je trener OK Posavine Brod, Željko Milošević. 

Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!