55-godišnjak je prijavio slučaj računalne prijevare djelatnicima Službe kriminalističke policije. Početkom svibnja, oštećeni je preko društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je nudila na prodaju traktorski priključak te su dogovorili kupnju. Prodavatelj je tražio od oštećenog da mu pošalje fotografiju svoje bankovne kartice, što je oštećeni i učinio. Nakon toga, otkrio je da mu je s bankovnog računa nestalo nekoliko stotina eura.
 
Policijski službenici nastavljaju istragu kako bi pronašli odgovornu osobu za računalnu prijevaru te će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 
- Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji. - poručuju iz PU brodsko-posavske.

Civil

Lažnim obećanjima oštetio drugu tvrtku za više od 15 tisuća eura!

Civil

Nezadovoljan uslugom, muškarac u kafiću napravio scenu i dobio prekršajnu prijavu

Civil

Dvije učiteljice škole Hugo Badalić stigle su iz Grčke sa Job shadowinga, donosimo njihove doživljaje