SLAVONSKI BROD-  Početkom ožujka Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga organiziralo je i provelo regionalno natjecanje u sklopu 58. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa. Ove godine zastupljene su bile sljedeće discipline: zborovi, klasični balet, suvremeni ples, udaraljke, harfa, harmonika, drveni puhači, limeni puhači i gudači. Glazbena škola Slavonski Brod i ove je godine imala svoje predstavnike, i to dvoje solista te zborski ansambl.


U Jastrebarskom su se natjecali flautisti (3. ožujka) i saksofonisti (6. ožujka), a natjecanje za zborove organizirano je na način da je stručna komisija obilazila gradove natjecatelja pa su u našoj školi boravili 3. ožujka. 


Bono Peić, učenik 4. razreda flaute u klasi prof. Ivane Kljajić, osvojio je prvu nagradu u 3. kategoriji discipline Flauta postigavši 90,50 bodova. Od 25 natjecatelja Bono je među 11 učenika koji su prošli na državno natjecanje. Na nastupu ga je za klavirom pratio prof. Frano Fabris. Djevojački zbor Glazbene škole pod vodstvom dirigentice prof. Danijele Božičević i uz korepetitora prof. Hrvoja Aušića također je osvojio prvu nagradu (90 bodova) u 3. kategoriji discipline Zbor te, uz još tri zbora iz Splita, Rijeke i Zagreba, nastavlja put na državno natjecanje.


Adrian Djaković, učenik 2. razreda saksofona u klasi prof. Marka Rušnova, natjecao se u 1. kategoriji discipline Saksofon u kojoj je postigao odličnih 84,75 bodova i osvojio drugu nagradu. I Adriana je na nastupu pratio korepetitor prof. Frano Fabris.
Već sada Glazbena škola Slavonski Brod može se pohvaliti jednom od najuspješnijih "natjecateljskih sezona" jer ova školska godina (2019./2020.) donijela je tri državna natjecanja - u prosincu bio je to Trio harmonika, a početkom travnja na državno će solist flautist i Djevojački zbor. Velik je to uspjeh koji ujedno uključuje i velik broj učenika, uspjeh na kojemu treba čestitati njihovim upornim mentorima. Državno natjecanje očekuje ih početkom travnja u Zagrebu, za što su se već nastavili dodatno pripremati, no već i sam prolazak među najbolje nagrada je sama za sebe.

 

 

 

GŠSB

Civil

U proteklom tjednu dogodila se ukupno 31 prometna nesreća, policija utvrdila 373 prometna prekršaja

Civil

Muškarac zapalio veću količinu biljnog i građevinskog materijala pa ostavio vatru bez nadzora

Civil

Znate li tko u Hrvatskoj ima najveću prosječnu neto mirovinu?