U Gundincima je, u prostorijama općine, održana završna konferencija projekta Zaželi JOŠ BOLJE.
 
Projekt je s provedbom započeo u šestom mjesecu 2021. godine, a već sada svi željno isčekuju nastavak, posebno općina kao nositelj projekta – Ovaj projekt svima nama jako puno znači. Krajnji korisnici su se se naučili na pomoć, ali i zaposlene žene za svoje korisnike i posao. Našim korisnicima je drago da ih netko obiđe, popriča s njima, popije kavu i pomogne im. Ovo je hvalevrijedan projekt i vrijedan je za našu Općinu, čekamo nastavak, s nadom kako će sljedeći ipak biti malo dužeg trajanja.  – kazao je načelnik Općine Gundinci, Ilija Markotić.


 
Projekt je vrijedan 928.500,00 kn, ali za zaposlene žene i krajnje korisnike on nema cijenu -   Na projektu je zaposleno 10 žena. Svaka žena brine u 6 krajnjih korisnika, tako da je kroz projekt uključeno 60 krajnjih korisnika. Svima ovaj projekt puno znači, i ženama i korisnicima. Sada, kako je došao kraj, svi već pitaju kada će nastavak. Svakako našim korisnicima najviše nedostaje socijalni kontakt, ali i pomoć u kući im je dobrodošla.  – rekla nam je Ivana Marković, voditeljica projekta.


 
Cilj projekta Zaželi JOŠ BOLJE je osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala 10 teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, razvoj stručnih i socijalnih vještina i znanja za 10 pripadnica ciljane skupine, ali i socijalna uključenost za 60 krajnjih korisnika. Zaposlene žene su kroz projekt prošle i edukaciju njemačkog jezika.


 
Marija zaposlena je na projektu, imala je 6 korisnika i ovaj posao puno joj znači – Ovim putem želim se zahvaliti načelniku koji nam je omogućio da dobijemo status zaposlene osobe, to nam jako puno znači. Ovo mi je četvrti put da sam zaposlena kroz projekt, treći put preko općine i stvarno volim ovaj posao, u njemu sam se pronašla. Sa korisnicima smo se sve mogli dogovoriti, imali smo puno razumijevanja jedni za druge. Korisnicima to jako puno znači, jer zidovi ne govore. Njima je potreban razgovor i druženje, ponekad više nego sama pomoć u kući. Nadamo se da će se ovaj projekt nastaviti, svima nam je to od velikog značaja. – rekla je Marija Mihić.


 
Manda Mihić jedna je od korisnica projekta, i zadovoljna je svime, posebno svojom Marijom – Ovaj projekt ispunio je sva moja očekivanja. Znate, ja sam sama. Marija meni dođe, sve se dogovorimo što ćemo raditi. Očisti mi prozore, sve unutra, zajedno smo kuhale, pravile makarone i uvijek mi je sve htjela pomoći. Ako se ovaj projekt nastavi, htjela bi opet Mariju, naučile smo jedna na drugu, baš smo se lijepo slagale. Znate koliko je teško biti sam? Ne mogu vam to ni objasniti. Sva sreća, još uvijek mogu puno toga sama, ali druženje i razgovor je ono što nama treba. – kaže nam kroz smijeh Manda.


 
Projekt Zaželi JOŠ BOLJE traje 18. mjeseci, od 6. mjeseca 2021. do 12. mjeseca 2022. godine. Projekt je u potpunosti sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fona. Partneri u provedbi projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Upravljačko tijelo jest Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a posredničko tijelo razine 2 jest Hrvatski zavod za zapošljavanje, ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Civil

Novi uspjeh brodskih tamburaša na međunarodnom natjecanju

Civil

Učenici Industrijsko- obrtničke škole postigli odlične rezultate na međužupanijskim natjecanjima, najuspješniji odlaze na državna

Civil

U jučerašnjoj akciji sankcionirano 10 prekršitelja prometnih propisa, policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet