SLAVONSKI BROD- Jučer se u slavonskobrodsku bolnicu javio pacijent koji je pozitivan na koronavirus. - Riječ je o ukupno trećem pacijentu koji je na području Brodsko- posavske županije pozitivan. Trenutno u izolaciji se nalazi četvero pacijenta. Za dvoje je nalaz negativan. Još jedan se čeka. Odjeli Onkologije i OHBP-a rade aktivno prema planu. - kazao je ravantelj Opće bolnice Josip Benčević u Slavonskom Brodu, dr. Josip Samardžić.

Treći pacijent u Slavonskom Brodu koji je pozitivan na koronavirus nije došao izvan granica Hrvatsk,e ali je imao aktivnosti na nivou Hrvatske.

-Riječ je o pacijentu između 40 i 50 godina. Nije bio izvan granica Hrvatske, ali se kretao po Hrvatskoj. Svi kontakti do kojih se uspjelo doći su u samoizolaciji.- kazao je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko- posavske županije.

U samoizolaciji je na nivou županije između 800 i 900 građana i taj broj se mijenja, jednako kao i broj onih koji su izašli iz samoizolacije, rečeno je danas na održanoj konferenciji za medije stožera Civilne zaštite Brodsko- posavske županije.

- Što se tiče pacijenta koji je zbog koronavirusa prvi hospitaliziran, dobrog je stanja, ali nije još za otpust.

- Kada nalazi koje radimo dva puta za redom u roku od 48 sati budu negativni, bit će pušten. Vjerujemo da će to biti skoro.- kazao je Cvitković i dodao da su njegovi svi kontakti zdravi. Također napumenuo je da su u samoizolaciji svi medicinski djelatnici koji su bili u kontaktu s preminulom Brođankom od koronavirusa, te da su svi do sada učinjeni nalazi negativni.

 

 

/ip/

Novosti

Veći dio dana bit će uglavnom sunčano, poslijepodne lokalno mogućnost pokojeg pljuska

Novosti

Na blagdan Velike Gospe bit će podjednako uglavnom suho i sučano, te vrlo toplo

Novosti

Sutra je blagdan Velike Gospe, očekuju se veće gužve na cestama