U Rogoznici se održava međunarodni susret mladih na inicijaativu Parlamenta mladih grada Slavonskog Broda, realiziran uz potporu Europskog doma Slavonski Brod.
Sedmodnevna Erasmus Plus razmjena mladih 3D dijalog o budućnosti Europe održava se u prostoru županjskog Crvenog križa. Četrdeset i tri sudionika su prispjela iz sedam europskih zemalja: Bugarske, Češke, Grčke, Francuske, Hrvatske, Poljske i Španjolske
Svrha istraživanje ovog susreta i razmjene mladih je osnaživanja europskog građanstva i poticanja mladih na uključivanje u demokratski život na svim razinama - lokalnoj, nacionalnoj i europskoj.
Mladi su raspravljali o položaju mladih i politici prema mladima u svojim lokalnim zajednicama pa potom zaključke predstavili cijeloj skupini. Na takav način su se upoznali s različitim statusima, potrebama i problemima mladih s kojima se suočavaju, spoznali što im je to zajedničko, a što različito te što im je činiti kako bi unaprijedili svoj položaj i učinili buduću Europu boljom i ljepšom.
Debate i dijalozi koje vode pomažu im istražili koncept europskog građanstva, razumjeti i poštivati unutarnje razlike, pronaći načine za aktivnije uključivanje u društvene promjene, razvijati vještine rasprave i argumentacije te partnerske suradnje sa svim zainteresiranima za rješavanje problema koji se tiču mladih, ali su i svegenaracijska obveza.

 

           

 

           

 

Civil

Idući tjedan provodi se akcija policije s naglaskom na motocikle i mopede

Civil

U Slavonskom Brodu održat će se edukacija na temu financijske pismenosti za učenike srednjih škola, evo detalja

Civil

Dvojica alkoholiziranih muškaraca narušavala javni red i mir, obojica su uhićena