Djelatnicima Službe kriminalističke policije, 49-godišnjak je početkom svibnja prijavio kazneno djelo računalne prijevare. Naime, oštećeni je stupio u kontakt sa osobom koja je nudila alat na prodaju putem društvene mreže i dogovorio kupnju.

Prodavatelj je putem društvene mreže poslao poveznicu u kojoj je oštećeni upisao svoje osobne podatke i podatke o bankovnoj kartici (dvije kartice), a nakon čega je saznao da mu je sa bankovnog računa skinuto oko 4800 eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare i podnošenja kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.

- Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.- poručuju iz PU brodsko-posavske.

Civil

Lažnim obećanjima oštetio drugu tvrtku za više od 15 tisuća eura!

Civil

Nezadovoljan uslugom, muškarac u kafiću napravio scenu i dobio prekršajnu prijavu

Civil

Dvije učiteljice škole Hugo Badalić stigle su iz Grčke sa Job shadowinga, donosimo njihove doživljaje