foto: scresnhot


Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić predstavila je 11. ožujka 2022. godine na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora Izvješće o radu za 2020. godinu. U uvodnoj riječi iznijela je statistiku pritužbi i predmeta, postignuća, trendove i daljnja pitanja koja treba rješavati vezano za ravnopravnost spolova po područjima koje monitorira temeljem zakona i drugih relevantnih dokumenata: područje rada i zapošljavanja, socijalne politike, rodno utemeljenog nasilja, obrazovanja, medija, reproduktivnih prava, prava spolnih i rodnih manjina, rodiljnih naknada i roditeljske skrbi, političke participacije, pristupa robama i uslugama, višestruke diskriminacije, sporta i dr. Većina klubova zastupnika te veliki broj zastupnica i zastupnika u raspravi je podržalo izvješće i rad Pravobraniteljice.

- U prošlogodišnjem izvješću Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova identificirano nekoliko pozitivnih trendova u pogledu zapošljavanja, poremećaji na području gospodarstva nastali kao posljedica pandemije COVID-19 doveli su donegativnih kretanja na tržištu rada. Broj radno sposobnog stanovništva je i dalje u padu.
Aktivno stanovništvo je prema podacima za 2019. poraslo za 0,75%. Nakon dvije godine uzastopne regresije, po prvi puta se bilježi porast broja žena u aktivnom stanovništvu, iako je udio žena u ukupnom opsegu tog porasta iznosio svega oko 20%. Udio žena u prosječnom broju aktivnog stanovništva iznosio je 47,5%,dok je udio muškaraca iznosio 52,5%.
Udio muškaraca u strukturi ukupno zaposlenih osoba iznosio je 53,1%, dok je udio žena iznosio 46,9%.  
Republika Hrvatska kao članica EU-a, s prosjekom od 6,1%, još uvijek ima najveću stopu prekarnih poslova, a znamo kako je prekarni rad suprotno od dostojanstvenog rada, što mogu učiniti institucije u njegovom suzbijanju i jeste li zadovoljni onim što se do sada učinilo.- pitala je Ružica Vukovac pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić na protekli tjedan održanoj sjednici Sabora.

- Mi imamo situacije da neke žene imaju radnog straža po dvadeset godina, ali rade neprestano na određeno vrijeme. To se događa kod onih poslodavaca koji višestruko krši mogućnosti koje mu Zakon o radu dozvoljava pogotovo u  situacijama kada žena ostane trudna pa joj se prekine radni staž. Nakon toga ona ponovo počinje raditi na određeno vrijeme, ostane trudna i ponovo joj se raskida ugovor o radu, ili u međuvremenu nema dovoljno posla pa se ženi ponovo raskida ugovor i tako godinama. Pitam se kako je to moguće i kako inspekcije rada nisu djelovale onako kako se to očekivalo od njih. Nismo imali uspjeha do sada i moja velika očekivanja su od novog Zakona o radu upravo kako bi mogao sankcionirati poslodavace koji svjesno krše postojeće odredbe.- kazala je Ljubičić. 

 

 

 

/P/

 

Novosti

10 brodskih obitelji zaprimilo je vrijednu opremu za novorođenčad

Novosti

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

Novosti

U petak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku