SLAVONSKI BROD- Hrvatski anđeli rata je povijesno dokumentarni film sa snažnom porukom nastao iz želje da se ne zaborave zločini koji su učinjeni nad djecom u obrambenom Domovinskom ratu. Film, u trajanju od 60 minuta, za koji je tekst napisao Hrvoje Hitrec, a interpretirat će ga Dragan Despot, govori upravo o toj bolnoj temi. Ratna stradanja koja su zahvatila nevinu djecu ostavila su traga na njihovim roditeljima koji najbolje znaju kako je tuga i bol i dalje jaka kao i prvog dana. Film je posveta djeci koje više nema ali i njihovim roditeljima koji su se borili sa teškim sudbinama svaki na svoj način.
Film je posebice relevantan i za građane Slavonskog Broda s obzirom na činjenicu da je Brodsko-posavska županija bila jedna od pogođenijih od ratnih stradanja. U filmu je prikazana i životna sudbina troje naših sugrađana. Josip Stanić – najteža civilna žrtva Domovinskog rata izgubio je suprugu, majku i dvoje djece u jednom trenutku te je svoju priču o kojoj javnost premalo zna ispričao pred kamerama. Zdenka Mijatović izgubila je je sina na dječjem igralištu dok je Ana Pejanović izgubila kćer koja je imala samo 20 godina.


Redatelj Jakov Sedlar ističe - S obzirom na temu filma, na činjenicu da do sada ništa ovakvoga nije snimljeno te na niz potresnih, a nikada ispričanih priča, uvjeren sam da će “Hrvatski anđeli rata” premašiti gledanost moga posljednjeg filma “3069” o samoubojstvima hrvatskih branitelja, koji je imao više od 55.000 gledatelja. Više od četiri stotina djece počiva u hrvatskoj zemlji. Dvadeset razreda. Djeca koja nedostaju Hrvatskoj, djeca koja nikada neće postati liječnici, pravnici, umjetnici, radnici, nikada neće preuzeti seoska imanja svojih roditelja. U očajnoj demografskoj slici današnje Hrvatske i to je praznina koja vapi u nebo. Nebo s kojeg nas gledaju naši mali hrvatski anđeli – poruka je ovoga potresnog filma.

Film će premijerno biti prikazan u organizaciji HVIDR-e Slavonski Brod uz napomenu da će se poštivati socijalna distanca ( mogućnost posjetitelja do 150 ).

Svoj dolazak rezervirajte na 091/2244050 ili 035/442056 , u slučaju većeg odaziva film će biti prikazan i u 18:00 sati.

 

 

 

/ebrod/

Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!