Tijekom nadzora državne granice, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske spriječili su krijumčarenje osoba u dva odvojena slučaja i uhitili četvoricu krijumčara.
 
U noći 7. lipnja, policija je kod Slavonskog Broda zaustavila dva osobna automobila s zagrebačkim registracijskim oznakama. Vozilima su upravljala dvojica državljana Nepala, u dobi od 30 i 35 godina. U vozilima su se nalazile osobe koje su nezakonito prešle granicu Republike Hrvatske. Istragom je utvrđeno da su 30-godišnjak i 35-godišnjak, u dogovoru s nepoznatim osobama, namjeravali prevesti te osobe unutar Hrvatske radi zarade.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni su 8. lipnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, uz kaznene prijave. Uz to, 30-godišnjak je prekršajno procesuiran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U istoj noći, 7. lipnja, policija je na području Nove Gradiške zaustavila kombi vozilo s mađarskim registracijskim oznakama. Iz vozila su izašle dvije osobe koje su pokušale pobjeći. U tovarnom prostoru kombija pronađeno je više stranih državljana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Nakon pretrage terena, policija je pronašla bjegunce, 19-godišnjeg vozača i 18-godišnjeg suvozača, obojica državljani Moldavije.
 
Istragom je potvrđeno da su počinili kazneno djelo prema čl. 326 Kaznenog zakona. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave, a 19-godišnjaku su također izdane prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Prema stranim državljanima postupano je sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima, javljaju iz PU brodsko-posavske.
 
Civil

Lažnim obećanjima oštetio drugu tvrtku za više od 15 tisuća eura!

Civil

Nezadovoljan uslugom, muškarac u kafiću napravio scenu i dobio prekršajnu prijavu

Civil

Dvije učiteljice škole Hugo Badalić stigle su iz Grčke sa Job shadowinga, donosimo njihove doživljaje