Nakon dvije godine obilježene pandemijskim ograničenjima i problemima s dobavnim lancima, trgovci ove sezone obećavaju dobro popunjene police te popuste koji će dosezati 70 posto. Od potrošača, pak, mole razumijevanje zbog mogućih problema pri uvođenju eura.

"Ono što se ja ne libim reći je isto tako nekakva odgovornost kupaca i potrošača. Oni moraju shvatiti da mi u sektoru trgovine ne možemo biti velika mjenjačnica tako da se nadam da situacija u kojoj će netko doći s većim apoenom kuna i očekivati da mu netko za neku robu sitnije vrijednosti uzvraća eure nećemo imati", kazao je predsjednik Udruge trgovine i logistike Denis Čupić za Dnevnik.hr.

A da je sezona sniženja počela dalo se vidjeti i u brodskim trgovačkim centrima, gdje se tražilo parkirno mjesto više.

Osim u trgovinama, cijene su snižene i na internetu. I ondje se treba paziti prevara i ne nasjedati na nevjerojatne popuste.

Iz policije upozoravaju na sve veći broj prijevara putem interneta.

- Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.-

Koja su zlatna pravila za online kupnju možete pronaći OVDJE.

 

Lifestyle

Možda u kući držite tisuće eura, a da to ni ne znate, lego kockice, Casio satove, polaroid fotoaparat

Lifestyle

Riješite ih se: Šest stvari koje unose negativnu energiju u dom

Lifestyle

Ako imate ovu aplikaciju, odmah ju obrišite! Mogla bi vam isprazniti tekući račun