foto: PU BPŽ


SLAVONSKI BROD- 15. prosinca, službeno je započela tradicionalna akcija Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Mir i dobro 2021./2022.“ koja će se provoditi do 9. siječnja.

Po Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, kojim je zabranjeno korištenje petardi i redenika kategorije F3, nadzor nad uporabom provodi Sektor za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite. Od 2. siječnja ove godine, zabrana je proširena i na petarde i redenike kategorije F2. Provedba akcije uključuje stalnu nazočnost inspektora Civilne zaštite na terenu, a u suradnji s Carinskom službom poduzete su sve mjere ka bi se spriječile tvrtke iz inozemstva koje pokušavaju prodavati pirotehnička sredstva putem dostavnih službi.

Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine. Zabranjena je prodaja petardi i redenika kategorije F2 i F3 građanima za osobne potrebe, a ostala dozvoljena pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina, u razdoblju od 15. prosinca do 1. siječnja, u prodavaonicama koje imaju odobrenje za prodaju, a uporaba dozvoljene prirotehnike kategorije F2 i F3 moguća je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja. Kazne su dosta visoke za one građane koji budu koristili zabranjena sredstva. Kazne za građane kreću od 5.000 do 15.000 kuna, a za pravne osobe od 10.000 do 30.000 kuna, ovisno o vrsti prekršaja, javili su iz PU brodsko- posavske.

 

 

 

 

/ebrod/

Novosti

Jutro osjetno svježije: Danas sunčanije i toplije nego jučer, temperatura ide do 25°C

Novosti

Ratni vihor odveo je malu, ali vrhunski uvježbanu ekipu na gotovo sva bojišta Hrvatske, "Šimini anđeli pakla" obilježavaju obljetnicu

Novosti

Brodskim maturantima danas potvrdili datum za norijadu, veselje stiže