Foto: Grad Slavonski Brod


Zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača danas je u pet brodskih obitelji uručila vrijednu opremu za novorođenčad u vrijednosti od 5.000 kuna, a koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. Ovom pronatalitetnom mjerom Grad Slavonski Brod želi svakom prvorođenom djetetu u obitelji osigurati jednake uvjete na početku života, a radi se o mjeri koju je Grad Slavonski Brod uveo kao prvi grad u Republici Hrvatskoj. Oni roditelji koji već posjeduju dio opreme za bebe, ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 1.000 kuna kako bi dopunili ono što im nedostaje.
 
Osim opreme za prvorođeno dijete, Grad Slavonski Brod isplaćuje i jednokratnu naknadu za novorođenčad u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji, a uza sve navedeno, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu.
 
Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.
 
Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.
 
Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.
 
Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 217-022.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ebrod/
Novosti

Veći dio dana bit će uglavnom sunčano, poslijepodne lokalno mogućnost pokojeg pljuska

Novosti

Na blagdan Velike Gospe bit će podjednako uglavnom suho i sučano, te vrlo toplo

Novosti

Sutra je blagdan Velike Gospe, očekuju se veće gužve na cestama