Kraj mjeseca listopada već tradicionalno je u Cerniku rezerviran za nadaleko poznatu manifestaciju „Cernički krmokolj” koji je ime ovoga mjesta pronio diljem Hrvatske i izvan njenih granica. Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” ove subote nastavljaju tradiciju i organiziraju 36. „Cernički krmokolj”.
 
Ideja koja je krenula prije nešto više od tri desetljeća u ovom pitomom slavonskom mjestu u potpunosti je zaživjela, stoga se svi ljubitelji dobrog slavonskog zalogaja, autohtonih specijaliteta i pića unaprijed raduju subotnjoj fešti. Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” sutra će se, već tradicionalno, okupiti u „Slavin domu” u Cerniku i krenuti s pripremama za najveći gastro događaj godine, prvi službeni početak kolinja ili kako ga mi po narodski zovemo, krmokolja u našem kraju.
 
Svoje mjesto za subotnji „Cernički krmokolj” rezervirajte na vrijeme. Ulaznice možete kupiti u trgovinima „Žakić commerce” i „Planet računala” u Novoj Gradiški te u prodavaonici „Francl” u Cerniku. Na subotnjoj fešti svirat će Tamburaši sastav „Satir” iz Davora, a domaćini će vas dočekati s pravim slavonskim jelovnikom koji ide uz svaki cernički krmokolj i nezaobilaznim cerničkim ćuptetima, piše Radio NG.
Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!