Nakon dugog i toplog ljeta polako se vraćamo u svoje domove, gdje sve više provodimo svoje vrijeme. Prije nego spremite ljetnu garderobu, slijedi veliko jesensko čišćenje.

Svi volimo imati čist i uredan dom, no ipak postoje neka mjesta u kući na koja često zaboravimo dok radimo generalku.

Unutarnje strane stolova i stolica
 
Podrazumijeva se da uvijek obrišemo radne plohe stolova kao i stolice, no rijetki se sjete da je potrebno krpicom proći i njihove unutarnje dijelove. Upravo tu se zna skupljati prašina, pogotovo jer je bliže podu. 
 
Lusteri 

Kada ste zadnji put pobrisali površinu lustera? Stolne i podne lampe su nam na dohvat ruku, stoga njih uvijek obrišemo. Međutim, lusteri skoro uvijek ostanu zanemareni. Budite oprezni prilikom njihovog čišćenja kako ne biste pali i ozlijedili se. 

Kvake
 
Kvake diramo svakodnevno, no unatoč tome ih najčešće zaboravljamo. No, njih obavezno trebate dobro očistiti jer rukama prenosimo razne prljavštine i bakterije. 
 
Prekidači za rasvjetu
 
Poput kvaka i prekidače diramo redovito, no rijetko kad ih čistimo. Ovdje vrijedi isto pravilo stoga njihovo čišćenje trebate uvrstiti u redovitu rutinu. 
 
Ladica s priborom za jelo
 
Kada radimo generalno čišćenje kuhinje, uvijek vadimo lonce i brišemo ladice ili ormariće u kojima se oni nalaze. Nažalost, rjeđe čistimo ladicu s priborom za jelo. Izvadite cijeli pribor, operite ga na ruke ili u perilici za suđe, a ladicu dobro prebrišite. 
 
Kanta za smeće
 
Nije dovoljno samo promijeniti vreću za smeće i krpom proći poklopac. Povremeno je potrebno cijelu kantu dobro oprati. To ćete najlakše postići u kadi ili tuš kabini. 
 
Otirač
 
Često zaboravimo na postojanje otirača za noge iz jednog jednostavnog razloga – nalazi se u vanjskom prostoru. Otirače je potrebno dobro isprašiti i usisati, a ako je uistinu prljav, zamijenite ga novim. 
Lifestyle

Dvije škole iz Brodsko-posavske županije među najuspješnijima u eko akciji Zeleni korak

Lifestyle

30 godina uspjeha poduzeća Henkel u Hrvatskoj i najava sjajnih planova za budućnost

Lifestyle

Solarnim elektranama do uštede i zaštite okoliša: Održana radionica na temu "Najlakši put do solarne elektrane"