Na novim pomoćnim terenima na Stadionu kraj Save danas su otvorene Plazma Sportske igre mladih, ujedno prvo natjecanje na ovom novom sportskom terenu. Okupljenim osnovnoškolcima obratio se gradonačelnik Mirko Duspara istaknuvši pri tome kako upravo oni imaju danas privilegiju prvi kročiti na nove terene. Svečani plamen Sportskih igara mladih upalio je Gabrijel Veočić, europski prvak u boksu, čime su igre i službeno otvorene.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi te imaju tradiciju dugu već 25 godina. Ovaj sportski događaj pruža djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od početka siječnja do kraja kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova: mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Današnji pobjednici u atletici i graničaru u Slavonskom Brodu ostvarit će pravo sudjelovanja na velikoj završnici koja će se održati u Splitu.

Sportske igre mladih, podsjetimo, održavaju se na pomoćnim terenima s umjetnom podlogom s čijom je izgradnjom Grad Slavonski Brod započeo u svibnju prošle godine. Investicija vrijedna 7,5 milijuna kuna samo je nastavak ulaganja u Stadion kraj Save nakon izgrađene istočne tribine, a trenutno se tamo odvijaju i radovi na izgradnji nove južne tribine. Novi pomoćni tereni s umjetnom travom imaju postavljene zaštitne mreže, novu rasvjetu i ogradu kao i sustav oborinske odvodnje. Zahvaljujući navedenoj investiciji, brodski nogometaši na raspolaganju imaju kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja udovoljava visokim standardima bavljenja sportom.

Lifestyle

Uz ovih sedam savjeta produžite životni vijek svom telefonu

Lifestyle

Stručnjaci otkrivaju koje greške činite i koji razlozi stoje iza neuspješne dijete

Lifestyle

6 ekipa, 15 utakmica, 60-ak odbojkašica: Odigran 5. rekreativni turnir u odbojci za žene "Odbojka u srcu"