Jučer je pet obitelji iz Slavonskog Broda primilo vrijednu opremu za novorođenčad u iznosu od 700,00 eura. Ova oprema, koja sadrži krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode te igračke prilagođene novorođenčadi, uručena je u ime Grada Slavonskog Broda od strane Marine Martić Puače.
 
Grad Slavonski Brod brine o svojim najmlađim sugrađanima, pa su tako, osim ove opreme, roditelji nakon rođenja djeteta ostvarili pravo i na jednokratne novčane naknade. Od 2024. godine, te naknade iznosit će 600 eura za prvo dijete, 800 eura za drugo dijete te 1000 eura za treće i svako sljedeće dijete. Dodatno, svako dijete rođeno tijekom tekuće godine ostvaruje pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura.
 
Grad je također predvidio pomoć za roditelje koji već posjeduju dio opreme ili su financijski sposobni kupiti dodatnu opremu iznad one koju osigurava Grad. Takvi roditelji mogu dobiti novčanu pomoć u iznosu od 132,72 eura za nadopunu potrebne opreme za novorođenče.
 
Ova pronatalitetna mjera uvedena je 2018. godine, čime je Grad Slavonski Brod postao prvi grad u Republici Hrvatskoj koji ju je aktivno provodio. Svi budući roditelji koji ostvaruju pravo na ovu mjeru, a još je nisu iskoristili, moraju podnijeti zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog datuma poroda. U tom zahtjevu trebaju navesti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.
 
 
Ispunjene obrasce zahtjeva, uz ostalu potrebnu dokumentaciju, navedenu na poveznicama iznad teksta, potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr, a za sve dodatne informacije zainteresirani se budući roditelji mogu obratiti u Gradsku upravu pozivom na telefonski broj 035/217-029
Civil

Lažnim obećanjima oštetio drugu tvrtku za više od 15 tisuća eura!

Civil

Nezadovoljan uslugom, muškarac u kafiću napravio scenu i dobio prekršajnu prijavu

Civil

Dvije učiteljice škole Hugo Badalić stigle su iz Grčke sa Job shadowinga, donosimo njihove doživljaje