SLAVONSKI BROD- U nedjelju, po kišnom i hladnom vremenu, NK Omladinac iz Gornje Vrbe, upisao je uvjerljivu pobjedu od 5:1 nad NK NAŠK na kraju uspješne debitantske polusezone u 3. HNL Istok.


Prije no što krenem pisati o tijeku utakmice, prvo ću čestitati svim dečkima koji su prekjučer igrali nogomet po tom blatnjavom, kišom natopljenom travnjaku riskirajući ozljedu svakim duelom, svakim uklizavanjem. Iako su neki smatrali da će taj travnjak utjecati negativno na broj postignutih zgoditaka, krajnji rezultat utakmice otišao je u sasvim drugom smjeru.


Na kraju smo vidjeli ukupno šest zgoditaka, pet domaćih i jedan počasni Našičana. Golijada je počela već u 16. minuti kada Ravlić, na asistenciju Jurića Katušića dovodi u vodstvo domaće. Samo tri minute kasnije, Radinković na dodavanje Gašparića poravnava rezultat. No Vrbljani nastavljaju s pritiskom i bile su im potrebne iste te tri minute da vrate rezultat na svoju stranu preko Bačića na asistenciju Begića. Desetak minuta kasnije Martić upošljava Bačića koji postiže svoj drugi pogodak za rezultat od 3:1 kojim se i odlazi na odmor.
U drugom poluvremenu i Ravlić postaje dvostruki strijelac uz „pomoć“ Velića. No, tu uzbuđenjima nije kraj. U 71. minuti prvo Vrba ostaje s igračem manje, Bačić dobiva izravni crveni da bi i gosti tri minute poslije „ pocrvenili“. Kaltenbaher radi prekršaj za drugi žuti odnosno crveni i mora i on napustiti teren. Pri samom kraju utakmice Velić se upisuje i u listu strijelaca na dodavanje Martića za konačnih 5:1 i uvjerljivu pobjedu domaćih.


Tom pobjedom Omladinac na kraju polusezone ima ukupno 23 boda i zauzima vrlo dobro osmo mjesto na tablici na čemu im treba zaista čestitati. Uspjeh Vrbljana još je veći uzimajući u obzir njihov roster, ozljede pa i one zapisnike sa svega jedan, dva igrača među zamjenama. No, možda najveći gubitak tokom jesenskog dijela domaći su pretrpjeli zbog ozljede Ravlića kojeg dugo nije bilo jer jednostavno ova ekipa s Ravlićem i bez njega nije ista.


Na kraju utakmice, Josip Ravlić, osvrnuo se s par riječi na susret te prokomentirao polusezonu, rekavši – Kako smo prvo kolo bili kompletni tako smo evo i zadnje i to se odmah vidi na rezultatu. Osjećali smo se kao favoriti, ali nismo se nadali baš ovako uvjerljivoj pobjedi pogotovo po ovako teškom terenu. Kiša, blato, lopte ne sluša, noge ne slušaju, kliže se, upadamo, ali smo uspjeli na vrijeme postići većinu golova. A što se tiče polusezone, moram iskreno reći. Da nam je netko prije sezone ponudio, a da smo svi bili kompletni, ta 23 boda mi bi ih objeručke prihvatili, a kamoli ovako desetkovani. Tako da je ovo baš odličan rezultat i mi smo prezadovoljni s njim - kazao je Ravlić.

 

    

 

     

 


/dinka tadić/

Sport

Sjajni nastupi Marsonije u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Sport

Početak prvenstva sve bliži, Marsa uspješna i u posljednjoj provjeri protiv Slavonije

Sport

Marsa ekipirana i spremna za novu sezonu