Ovog vikenda od 22.-24.07. na zagrebačkom jezeru Jarun održalo se prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama u sprintu u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Sudjelovalo je 11 klubova sa preko 200 sportaša u rekordnih 117 utrka, a zanimljivost je da je Olimpik kao klub u sveukupnom poretku zauzeo prvo mjesto po broju osvojenih bodova po kategorijama.ŠESTI SENIORSKI NASLOV PRVAKA HRVATSKE U ZADNJIH SEDAM GODINA!
 
Nakon seniorskog naslova u maratonu, na krilima sjajnog Antuna Novakovića seniori Olimpika ekipni su seniorski prvaci Hrvatske u sprintu i to 6. puta u zadnjih 7 godina sa 48 bodova prednosti ispred zagrebačkog kluba Matija Ljubek, dok je treće mjesto pripalo ekipi Marsonije sa 238 bodova zaostatka.

 

Antun Novaković, Mario Ivić i Denis Folvarek u top 5 su sportaša seniora prvenstva od čega je Antun Novaković osmerostruki prvak, Mario Ivić trostruki prvak te Denis Folvarek dvostruki prvak Hrvatske. Dva seniorska naslova pripala su Luki Lipovcu i Marinu Lipovcu.
 

 
Seniorski naslov prvakinja Hrvatske u dvosjedu na 200m upisale su Antonela Orkić i Hana Ćerić od čega valja naglasiti da je Antoneli Orkić ovo bio prvi nastup u seniorskoj kategoriji.

Medalje u seniorima osvojili su još Miroslav Lipovac, Manda Orkić, Barbara Tomljenović, kanuisti Tomislav Jurić i Vedran Božić, a za istaknuti je i povratak naše sportašice, sada seniorke Monike Pleša, koja je osvojila 3 brončane medalje. 
Veliki doprinos seniorskom naslovu dali su i Anamarija Blažun, Noa Marić i Zdravko Zvačko.
 
JUNIORI TREĆI U DRŽAVI!
 
Na krilima sjajne Antonele Orkić i Luke Lipovca, sa samo 6 juniora uspjeli smo doći do pehara za treće mjesto!
 
 
Antonela Orkić dvostruka je juniorska prvakinja Hrvatske na 1000 i 500m, a Luka Lipovac obranio je naslov prvaka u olimpijskoj disciplini na 1000m! Elena Marić je trostruka viceprvakinja Hrvatske, a u juniorima su još nastupili Noa Marić, Barbara Tomljenović i kanuist David Orkić.
 
KADETI OSVOJILI ČETVRTO MJESTO U UKUPNOM PORETKU!

U kadetskoj konkurenciji nastupili smo sa 6 kadeta od kojih su svih šest osvojili medalja, a nekima je ovo bilo prvo državno prvenstvo. Naš najbolji kadet Borna Kujundžić osvojio je broncu u jednosjedu na 1000m, u dvosjedu na 500m osvojio je srebrnu medalju sa Lukom Smoljom, a u četvercu na 500m na postolje i treće mjesto stali su i Patrik Brekalo i Leon Ćosić. 
 
Iva Tonković iako mlađa kadetkinja ugodno je iznenadila sa osvojene dvije srebrne medalje u kajaku dvosjedu sa partnericom Ninom Knežević na 1000 i 500m.
Graphical user interface
Description automatically generated with medium confidence

Čestitke svim sportašima i klubovima na osvojenim medaljama i ostvarenim rezultatima.

- Zahvale idu svim roditeljima, trenerima, upravi kluba i svima ostalima koji su pomogli u ostvarenju ovakvih rezultata i na odličnoj atmosferi u kampu na Jarunu. Isto tako zahvale za prijevoz idu Đuro Đaković Izolak d.o.o. i direktoru Krešimiru Tomičiću, kao i obrtu za održavanje plinskih i klimatizacijskih uređaja TIME i Tomislavu Juriću, IverLux interijeri, te GreenGo.-poručuju iz KKK Olimpik.

Sport

Sjajni nastupi Marsonije u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Sport

Početak prvenstva sve bliži, Marsa uspješna i u posljednjoj provjeri protiv Slavonije

Sport

Marsa ekipirana i spremna za novu sezonu