Članovi Planinarskog društva Dilj gora ugostili su sudionike ERASMUS+ projekta. Uz nastavnike iz brodske Srednje škole Matija Antun Reljković, sudjelovali su i nastavnici iz partnerskih europskih škola: Lycée professionnel de l'Yser, Francuska, Sredno opshtinsko uchilishte Gjorche Petrov, Sjeverna Makedonija, IIS Francesco Orioli, Italija, Springwood High School, Velika Britanija, Dahlmannschule Bad Segeberg, Njemačka, ukupno oko sedamdeset sudionika .
Cilj je projekta poboljšati socijalnu uključenost osoba starije životne dobi u život zajednice kroz umjetnost i socijalnu pravdu, te osnažiti vezu između starije i mlađe generacije kroz obrazovne aktivnosti i razmjenu primjera dobre prakse.
Planinarsko društvo Dilj gora je jedna od najvećih i najaktivnijih zajednica na ovim prostorima, a u sklopu društva su brojni umirovljenici i osobe starije dobi.
- Nekoliko naših planinara iz te skupine dočekalo je drage goste te je naša članica i prekaljena planinarka Marica Petričević govorila o društvu , aktivnostima i simbiozi mlađih i starijih članova kako kroz izlete, pohode, tako i kroz radne akcije društva. Bilo je naravno i pitanja o našim aktivnostima. Najzanimljivija je bila činjenica da imamo članove raznih dobnih skupina i da svi zajedno hodamo brojnim stazama i osvajamo vrhove , kako u Hrvatskoj tako i u drugim zemljama.
Nakon ugodnog razgovora krenulo se u šetnju od Doma do antene, šume Striborove i kružno natrag do doma.
Uz prigodnu šetnju i poglede na grad koji su se povremeno ukazivali vratili smo se do doma uz zakusku odmorili na suncu , zahvalili na druženju i ugodno provedenom vremenu .
Bila nam je čast ugostiti goste iz cijele Europe i zadovoljstvo što je naše još malo 100 godišnje društvo dobilo ovakvu prigodu da prezentira svoj rad i simbiozu starijih i mlađih planinara.- napisala je na na fb stranici Planinarskog društva Dilj gora Jasminka Janković.

     

     

    

Novosti

Policija kontrolirala poštivanje prometnih propisa vozača, ali i pješaka koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu

Novosti

Uzgajivači lipicanaca ponovno na okupu

Novosti

Nedjelja sunčanija, ipak moguć pokoji pljusak