Foto: d/t


Početkom ovog tjedna NK Marsonia počeo je pripreme za novu sezonu s novim trenerom Hrvojem Bušićem i izmijenjenim igračkim kadrom.

Nakon kraja prošle sezone Marsa se oprostila od trenera Ostojića, a na njegovo mjesto sa zadnjeg angažmana u Đakovu došao je Hrvoje Bušić. Uz novog trenera promijenio se i stožer tako da je na mjesto pomoćnog trenera postavljen Miroslav Stefanović, kondicijsku pripremu je preuzeo bivši kapetan Čanić dok je priprema vratara ostala i dalje u rukama Ive Principa. Ovdje ću iskoristiti prigodu da se zahvalim dosadašnjem pomoćnom Ruheku na svemu što je dao klubu, ali i na vrlo korektnoj suradnji i odnosu prema nama medijima.

Što se tiče igračkog kadra, on se poprilično promijenio od kraja prošle sezone. Redove Marse napustili su Matošević, Bungić, Kokanović, Živić, Jašarević, Blagojević, Krijan i Božić, a za klub svakodnevno potpisuju nova/stara igračka lica. Kako je nakon prvotnog ispadanja iz treće lige, Bukovlje vrlo korektno pustilo sve igrače koji su željeli otići, u Brod su se na neki način, vratili Gačić i Letica. Za Marsu su potpisali i Ivan Olić, nasušno potreban lijevi bek, rodom iz Ruščice s posljednjim angažmanom u Jedinstvu iz Bihaća, Luka Samaržija te prije svih Marko Žuljević rodom iz okoline Požege.Na početku svog trenerskog posla u Marsi, Hrvoje Bušić ocijenio je sadašnje stanje i igrački kadar kojim raspolaže, rekavši - Uvijek je drago doći u Marsoniju, klub s takvom tradicijom i takvim brojem igrača koji je iznjedrio za reprezentaciju i mnoge naše prvoligaške klubove tako da je vrlo lijep osjećaj biti trenerom Marse. Želio bih nešto reći, ali da se to ne shvati kao neki alibi i da nedostaje hrabrosti i pozitivne atmosfere. Velika je fluktuacija igrača, otišlo je njih desetak, došlo njih četiri. Kada gledate tko se oprostio počevši od kapetana i tko je otišao sigurno da nama nedostaje par igrača i to ciljana, definirana tri pojačanja. Mi se moramo ekipirati i po pitanju kvalitete i kvantitete ako hoćemo otići na mjesto koje i pripada Marsoniji i Brodu kao gradu s velikom nogometnom tradicijom. Treba reći da bez obzira na nove koji će još doći nitko ne brani igračkom kadru koji je ovdje od onih najmlađih ( Đurković, Puzić, Cvitković, Didović, Baričević..) da se nametnu jer mi moramo iznjedriti nekog domaćeg igrača da bude temelj onoga što će se graditi za sve ove nadolazeće godine - rekao je Bušić.

Matej Gačić, odličan zadnji vezni, pristigao iz Slavonca u Marsu, o situaciji u kojoj se našao nakon ostanka bivšeg kluba u trećoj ligi iskreno je rekao – Moram priznati u istom trenutku sam i sretan i pomalo tužan. Nakon predivnih šest godina s divnim ljudima, od uprave, mojih suigrača koji su mi svi kao obitelj do trenera kojem sam neizmjerno zahvalan na svemu promijenio sam sredinu. Već sam sve dogovorio s Marsonijom i dva dana nakon toga sam saznao da i Bukovlje ostaje u trećoj ligi i zbog toga mi je najveća žal što im neću moći pomoći. No, moram reći da je Marsa ipak Marsa, najveći klub u našoj županiji, ovdje sam proveo dio djetinjstva i ovo je iskorak u mojoj karijeri – kazao je potpuno iskreno Matej.

 

/dinka tadić/

Sport

Sjajni nastupi Marsonije u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Sport

Početak prvenstva sve bliži, Marsa uspješna i u posljednjoj provjeri protiv Slavonije

Sport

Marsa ekipirana i spremna za novu sezonu