SLAVONSKI BROD- Mato Pudić, od nedavno na izbornoj skupštini, ponovno izabrani predsjednik HVIDR-e, potrudio se da nema protukandidata kako bi ponovno mogao biti izabran na tu funkciju- kazao je danas na održanoj konferenciji za medije Luka Krijan, koji se i sam pokušao kandidirati za predsjednika naglašavajući da je održana izborna skupština nelegalna zbog nekoliko stvari te da je grupa nezadovoljnih članova HVIDR-e tražila očitovanje od središnjice HVIDR-e o njenoj legalnosti. - Svim članovima udruge nije bilo dozvoljeno da biraju i da budu izabrani, izbori se provode tajnim glasanjem uz isticanje više kandidata za sve funkcije, popis članova nije dostupan i na traženje evidencije članstva novoizabrani predsjednik rekao mi je "Tko si ti da imaš pravo vršiti uvid u evidenciju". Tržio sam i Statut, Poslovnik o radu a dobio odgovor "Imaš sve na službenim stranicama udruge".- kazao je danas Luka Krijan.


Postoji bezbroj primjera protupravnog ponašanja predsjednika i potpredsjednika, kazao je danas Krijan, a samo jedan od njih je prikupljanje ovjerenih izjava pojedinih članova koji nisu mogli doći na skupštinu ali se njihov glas pribroji izabranoj garnituri. Kao nepravilnost navode se i neregularno poslani pozivi na Izbornu skupštinu koji su uručeni bez preporuke sedam dana prije održavanja same skupštine, bez nadnevka otpreme poziva, urudžbenog broja niti datuma otpreme. - Kako je do sada bila praksa sve informacije članovima poslati SMS-om to se u slučaju održavanja Skupštine nije dogodilo, ali smo dobili SMS da zbog koronavirusa HVIDR-a neće raditi ili dan ranije, 18. ožujka, kada smo obaviješteni da se zbog epidemije koronavirusa u prostore dolazi samo u Hitnim slučajevima. Rokovi su za prijave kandidatura za neku od funkcija u novom sazivu čelništva HVIDR-e istekli za vrijeme korona krize i samo su Mato Pudić i njegovi "drugovi" svoje kandidature predali pravovremeno jer je Mato Pudić tajnici zabranio primanje bilo kakvih akata i pisama- istaknuo je danas Krijan.


Na pitanje novinara zašto tek sada reagiraju, Krijan je odgovorio- O svemu smo tražili očitovanje Odjela za opću upravu koji su nas uputili na središnjicu HVIDR-e. Ukoliko uskoro ne dobijemo odgovor od njih tražit ćemo ga u Zagrebu sigurno a ako ga ni tada ne dobijemo idemo s tužbom zbog nelegalnosti Skupštine HVIDR-e.- završio je Luka Krijan ogorčen što ih je bivši sadašnji predsjednik Mato Pudić nazvao pučistima.

Na konferenciji za medije bila su samo trojica nezadovoljnih članova HVIDR-e, ali kako saznajemo samo zbog korona. Jedan od njih bio je i Marijan Peić koji je u HVIDR-i obnašao dužnosti u posljednjih devetnaest godina, uz Ivana Obrovca, Davorina Matkovića ali i za vrijeme prošlog mandata Mate Pudića da bi pred kraj dao ostavku nezadovoljan onime što se u HVIDR- događa. Svoju kandidaturu za predsjednika na nedavno održanoj izbornoj skupštini je uredno predao, ali kako i sam kaže nisu ju prihvatili.- Ostavku sam dao jer sam znao što se sve događa. Pudić je HVIDR-u privatizirao, ponašao se kao da sve njemu pripada. Ukazivao sam na nepravilnosti kao što je trošenje novca za uredski materijal kada je u 2018. godini za njega potrošeno čak 61 tisuću kuna. Kada je Pudić doveo svoju revizorsku kuću naravno sve je štimalo u poslovanju. Trošili su se novci a poznato je kako je Pudić imao niz financijskih problema. O svemu što je Pudić radio znao je i Štef Paun, predsjednik županijske HVIDR-e ali je šutio.- vrlo otvoreno kazao je danas Marijan Peić navodeći da za sve ima dokaze i da bi zbog svega što se događalo u HVIDR-i DORH moga imati posla. Peić, kako kaže želi HVIDR-u koja mora raditi transparentno, u kojoj moraju biti okupljeni časni ljudi koji su se borili za našu domovinu.

- Trenutni potpredsjednik ima 73 godine i u BiH je osuđen za ratni zločin, jel to nešto s čime bi se trebali ponositi.- kazao je Peić prisjećajući se dana kada je brodska HVIDR-a bila mjesto okupljanja a ne razdora i interesnih skupina.
Nezadovoljni članovi HVIDR-e odgovor o legalnosti izborne skupštine iz središnjice će pričekati će još nekoliko dana, ako ga ne dobiju tražit će odgovor u Zagrebu, a ako ga ni tada ne dobiju, kako smo već napisali, idu s tužbom zbog nelegalnosti Skupštine HVIDR-e.

 

 

 

/p/

Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!