Nakon što su iz Instagrama priznali pogrešku s promjenama u njihovom algoritmu s kojim su u prvi plan stavili preporučene objave po uzoru na TikTok, a ne sadržaj stranica koje korisnici prate, iz ove su kompanije najavili početak testiranja dvije nove opcije koje će korisnicima omogućiti da pročiste svoje feed od stvari koje ih ne zanimaju.

Prva takva nova opcija čije je testiranje već počelo odnosi se na Explore stranicu na kojoj će korisnici moći označiti sadržaj koji im nije zanimljiv, odnosno za kojeg ne žele da im se prikazuje unutar aplikacije. Iz Mete naglašavaju kako će korisnici u isto vrijeme moći primijeniti opciju “Not Interested” na više objava, a ne za svaku objavu posebno, javlja Zimo.
 
Drugi novitet odnosi se na predložene objave i testiranje te opcije trebalo bi početi uskoro. Kada ona bude dostupna korisnici će moći odabrati da im se predložene objave koje sadržavaju određene riječi, izraze i emojie koji se stavljaju uz hashtagove ne prikazuju.
 
Cilj Instagrama s ovim novitetima i testiranjima jest omogućiti im da sami utječu na oblikovanje svog feeda, odnosno da sami odluče koji im se objave, fotografije i videozapisi ne bi trebali prikazivati jer im se iz određenog razloga ne sviđaju. Iz Mete dodaju da će nastaviti s razvojem opcija koje će ljudima dati više kontrole nad onim što vide.
Lifestyle

Možda u kući držite tisuće eura, a da to ni ne znate, lego kockice, Casio satove, polaroid fotoaparat

Lifestyle

Riješite ih se: Šest stvari koje unose negativnu energiju u dom

Lifestyle

Ako imate ovu aplikaciju, odmah ju obrišite! Mogla bi vam isprazniti tekući račun