foto: fb


 

U organizaciji KUD-a "Šokadija", Stari Mikanovci, večeras će se održati 55. priredba "Mladost i ljepota Slavonije". Posjetitelj će reviju djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama pratiti u Domu kulture, ali zbog epidemioloških prilika za sve one koji neće biti u dvorani osiguran je i Youtube live stream,

 

Na reviji će nastupiti 8 djevojaka, 6 momaka i 5 snaša. Sudionici dolaze iz skoro svih naših slavonskih županija, a među njima bit će i predstavnici Brodsko- posavske županije. Najviše prijavljenih sudionica je u kategoriji djevojaka. Brodsko- posavsku županiju zastupat će njih četiri, Marija Lučić iz Sikirevaca, Terezija Šiškić iz Gundinaca, Ema Beketić iz Lužana i Tena Rečić iz Oprisavaca. Tinu Grgić iz Bebrine vidjet ćemo u kategoriji "snaša", dok se Marijan Živić iz Sikirevaca natječe u kategoriji "momci".

Manifestacija koja za cilj ima njegovanje i promidžba kulturne baštine, čuvanje narodnih običaja, te promociju vrijednosti tradicijske kulture Slavonije održava se ove godine uz potporu Ministarstva kulture, Vukovarsko- srijemske županije, Općine Stari Mikanovci i ZAKUD-a Vinkovci.

 

 

/ebrod/

 

Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!