Nakon dva dana testiranja svih igrača, NK Marsonia danas je počeo pripreme za novu sezonu u jedinstvenoj 2. NL pod trenerskom palicom Roberta Špehara i s poprilično izmijenjenim igračkim kadrom.

Prvoj prozivci odazvao se dvadeset i jedan igrač. Od igrača koji su tu bili i prošlu sezonu danas su pripremama prisustvovali Balentović, Sivrić, Mahmutović, Mihić, Tolić, Ivanagić, Zečević, Didović, Ćato i Dravec, a od novopridošlih Krijan, Memović, Blatančić, Mišković, Kovačević, Huseinbašić, Dogan, Kvesić, Svrzlić, Salamunović, i Babić. Opravdano su s današnjih priprema izostali Mirković, Bošnjaković, Bosanac i novi mladi vratar Nikolić.

Jedan od prvih koji je došao u redove Marse, desno krilo Ermin Huseinbašić rekao je da je došao na poziv predsjednika i bez puno premišljanja odlučio ostati u Slavonskom Brodu i zaigrati za bijelo-crne te dodao - Dolazim iz Gradačca gdje sam rođen, tu sam počeo svoju karijeru u Zvijezdi i iz toga kluba sam i došao u Brod, u Marsoniju. Igram na poziciji desnog krila, mogu i lijevog, ali najprirodnija mi je desna ofenzivna strana. Još uvijek se privikavam, sve mi je novo, ali na prvu ekipa je u redu, prihvaćen sam dobro i veselim se novom izazovu u bijelo-crnom dresu- kazao je Huseinbašić.

Stoper Mislav Dogan bio je želja Marse već u prošloj polusezoni, no nogometni put ga je odveo tada u Đakovo, ali sad se ipak odlučio okušati u novoj ligi i zaigrati za Brođane - Rođeni sam Vinkovčanin, igrao sam u Vukovaru pa u Đakovu. Privukla me liga više, liga koja je za nas mlade igrače jako dobra da se pokažemo u što boljem svjetlu da se afirmiramo jer ona će biti, siguran sam i dobro popraćena. Nadam se da ćemo ostvariti što bolji rezultat jer grad kao što je Slavonski Brod zaslužuje sigurno minimalno drugoligaša ako ne čak i prvoligaša. - kazao je Dogan.Jedan od mlađih, vezni igrač Marko Salamunović, dijete Marse, došao je nakon odigrane dvije sezone iz NK HAŠK - Otišao sam iz Marse sa 14 godina i evo me nakon Dinama i HAŠK-a opet nazad. Ovo je top liga, a pošto sam se i doselio ovdje, Marsonia mi je definitivno najbolji izbor. Slavonski Brod je sportski, nogometni grad, navijači su ovdje super i očekujem i dobru posjećenost na utakmicama. Od dečki s kojima sam igrao kao stariji pionir tu su sad Svrzlić, Didović, Krijan i kad upoznam još druge, uvjeren sam da ću se još malo opustiti i uživati u nogometu koji toliko volim - kazao je Salamunović.Zahvalivši se još jednom svim navijačima na podršci prošle sezone i svojim igračima na dobrim partijama proljetos, trener Špehar svjestan novih izazova vrlo ozbiljno je krenuo s pripremama - Ovo je jedna puno jača liga, zahtjevnija i pokušali smo dovesti dosta novih kvalitetnih igrača. No, to će trebati sve dobro uigrati u ovih šest tjedana koje imamo do početka prvenstva. Otišlo nam je 4, 5 važnih igrača iz prve jedanaestorice i ovim novima trebat će vremena da se uigraju, no vremena puno nema, ali ja sam uvjeren da su oni dovoljno kvalitetni i inteligentni da se uklope što prije. Imat ćemo teške zahtjevne pripreme, fizički ćemo se dobro pripremiti jer znamo što nas čeka. Na svakoj utakmici ćemo ostaviti srce na terenu, nešto će se pitati i one s druge strane, ali Marsonia će svaku utakmicu ići na pobjedu -kazao je Špehar.Sport

Sjajni nastupi Marsonije u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Sport

Početak prvenstva sve bliži, Marsa uspješna i u posljednjoj provjeri protiv Slavonije

Sport

Marsa ekipirana i spremna za novu sezonu