Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, svojim su mještanima kroz provedbu preventivne aktivnosti „Ja sam ti prijatelj“ od 1. prosinca prošle godine do 28. veljače ove godine, ukazivali na probleme nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih tvari, kao i na štetne posljedice koje takva sredstva mogu prouzrokovati. Pritom su učestalo podsjećali na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“  i poticali na dragovoljnu predaju oružja i to vremenski neograničeno bez sankcija.

Podršku ovoj preventivnoj aktivnosti dalo je 27 građana, koji su donijeli odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju. Odmah po pozivu policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na siguran način su preuzeli: 1 pištolj, 1 automatsku pušku, 9 komada bombi, 5 komada eksploziva, 2 tromblona, 1390 komada streljiva raznog kalibra, 4 komada spremnika za streljivo i 1 signalnu raketu.

Nadalje, dana 7. i 8. ožujka, još se nekoliko građana pridružilo kampanji „Manje oružja – manje tragedija“, pozvavši policijske službenike koji su od istih preuzeli: 2 ručne bombe M75, 1 pištolj (kalibra 9 mm), 2 pripadajuća spremnika, 1 automatsku pušku sa 2 spremnika, te 400 komada streljiva (kalibra 5,6 mm).

- Građani učinite prvi korak, odlučite se i vi na dragovoljnu predaju oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva, pozovite policiju, te izbacite „uljeza“ iz svog doma! Živite sigurno i sretno u svom domu bez oružja! 

Oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. 

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nakon odluke pozovite policiju na broj 192. - porućuju iz PU brodsko-posavske.
 

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

Civil

Novi uspjeh brodskih tamburaša na međunarodnom natjecanju

Civil

Učenici Industrijsko- obrtničke škole postigli odlične rezultate na međužupanijskim natjecanjima, najuspješniji odlaze na državna

Civil

U jučerašnjoj akciji sankcionirano 10 prekršitelja prometnih propisa, policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet