Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske uspješno su spriječili dva pokušaja krijumčarenja osoba i uhitili trojicu krijumčara tijekom obavljanja zadaća zaštite državne granice. Prvi incident dogodio se 4. srpnja u večernjim satima na širem području Slavonskog Broda. Policija je zaustavila osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Republike Srbije. U vozilu su se nalazili strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Drugi incident zbio se 7. srpnja oko ponoći na autocesti A3. Policijski službenici primijetili su osobni automobil s talijanskim registracijskim oznakama koji se zaustavio u blizini odmorišta Sredanci. Kada su uočili policiju, dvije muške osobe iz vozila su izašle i dale se u bijeg, preskočivši zaštitnu ogradu. Policajci su ubrzo pronašli bjegunce u raslinju, oko 500 metara od automobila. Utvrđeno je da se radi o dvojici pakistanskih državljana, starih 19 i 18 godina, koji su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prema članku 326 Kaznenog zakona.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica osumnjičenih, u dogovoru s nepoznatim osobama, iz koristoljublja primili strane državljane u svoje automobile s namjerom da ih prevezu u unutrašnjost zemlje, konkretno do Zagreba. Osumnjičeni su, uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima.

Civil

Još jedno vozilo isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti

Civil

Sve je više pokušaja krijumčarenja osoba na našem području

Civil

U požaru uništeno 2500 kvadrata suhe trave i drveni objekt, nema ozlijeđenih