Pete Tadijine jeseni zatvorene su u Glazbenoj školi Slavonski Brod u petak, 10. studenoga 2023. godine, svečanim koncertom nove glazbe „U zelene krošnje uleti vjetar mlad“, koji je ujedno nadahnut stihovima hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića. Publiku je pozdravila ravnateljica Glazbene škole Mirela Jagodić, a u ime gradonačelnika Mirka Duspare i Grada Slavonskog Broda događaju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.
 
Ravnateljica Jagodić istaknula je kako je programska koncepcija koncerta povezala Glazbenu školu s Glazbenim učilištem Elly Bašić iz Zagreba pa su tako okosnicu koncerta činile nove skladbe čiji su autori upravo učenici srednjoškolci. Cilj je, naposljetku, potaknuti umjetnički potencijal mladenaštva. Koncertni program sastojao se od 13 skladbi i devet praizvedbi, od kojih su sve prenijele snažne emocije i slike iz Tadijinih djela.
 
Književna manifestacija „Tadijine jeseni“ organizirana je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske, Gradom Slavonskim Brodom, Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Zakladom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Galerijom umjetnina Grada Slavonskog Broda, Gradskom knjižnicom Slavonski Brod, Glazbenom školom Slavonski Brod, Ogrankom Matice hrvatske Slavonski Brod, Društvom Dragutina Tadijanovića, Rastušje, Franjevačkim samostanom u Slavonskom Brodu. Gimnazijom „Matija Mesić“ te osnovnim školama „Antun Mihanović“, „Ivan Goran Kovačić“ i „Dragutin Tadijanović“ iz Slavonskog Broda.
 
Ovogodišnji je program, kao i prethodnih godina, prilagođen različitim uzrastima pa su tako organizirane izložbe, glazbeni programi, radionice, kvizovi znanja, pjesničke večeri, a dodijeljene su i nagrade i povelje književnicima. Završnim je koncertom upotpunjen doživljaj spajanja umjetnosti i književnosti u čast i na spomen velikanu hrvatskog pjesništva Dragutinu Tadijanoviću. Neka njegova književna baština i dalje živi među i s nama.
Magazin

Za bezbrižno uživanje u toplim ljetnim danima važno je čuvati zdravlje svoje kože

Magazin

Vrijedna oprema stigla u pet brodskih obitelji

Magazin

Gradska knjižnica Slavonski Brod najavljuje natječaj za najbolju fotografiju inspiriranu Malim princom