foto: čitatelj


SLAVONSKI BROD- Čekanje na termin za PCR test postala je svakodnevica brojnih Brođana. To je nešto na što su se građani već naviknuli, od dva do pet dana u prosjeku. Ali čekanje na otvorenom prostoru, na temperaturi ispod nule nešto je na što se teško možete naviknuti, pogotovo sa simptomima. Imamo komentar našeg čitatelja, podaci poznati redakciji.

Cijepljen je s dvije doze AstraZeneca i u planu je imao booster dozu, ali dobio je simptome. Javio se liječniku koji ga je uputio na PCR testiranje.


-Na ulici pokraj željezničkog kolodvora vrši se PCR testiranje potencijalno zaraženih osoba, uz prethodnu narudžbu i čekanje na termin od 3-7 dana. Testiranje započinje svakog dana u 7:30 i traje do 9:00 sati. Dolazim u 7:15, a tamo čeka već 50 ljudi, ima i male djece. U kratkom vremenu ih je iza mene bar još 50-60. Imam sve simptome bolesti, počevši od temperature pa nadalje. Vanjska temperatura je -2 stupnja (moj osjećaj -50), tresem se kao Petrinja prošle godine u potresu. Glavna zaštita od hladnoće mi je otvoreni JNA šator "Kozara", naravno kad dođem do njega. Čekam nešto više od 45 minuta i obavljam testiranje i bježi kući. Sjedam u auto i ne mogu pogoditi ključ u bravu od treskavice, no na kraju nekako uspijevam i vozim kući. Zaključujem kako sam sretan što imam auto. Usput vozim i razmišljam koji su se to veleumni mozgovi sjetili testirati narod na sred ulice?! U Slavonskom Brodu ima bar 100-tinjak razno raznih poslovnih prostora koji zjape prazni i neiskorišteni, no eto nikome nije palo na pamet da se ovo testiranje organizira u nekom zatvorenom prostoru! Medicinsko osoblje je u zaštitnim odjelima u nekakvom kontejneru koji je neprekidno otvorenih prozora, a vidim da se i oni tresu kao Banja Luka u potresu 1967. Jedva mi ova ljepotica pogodila nos i uzela bris! Koji paradoks, ljudi odavno već lete svemirom, a mi eto nismo u stanju kvalitetno organizirati je... obično testiranje! Majke mi moje mile, ma dobro mi i funkcioniramo kakvi nas sve teletabisi vode!- riječi su Brođanina nakon današnjeg iskustva sa PCR testiranjem.

 

 

 

/ip/

Novosti

Veći dio dana bit će uglavnom sunčano, poslijepodne lokalno mogućnost pokojeg pljuska

Novosti

Na blagdan Velike Gospe bit će podjednako uglavnom suho i sučano, te vrlo toplo

Novosti

Sutra je blagdan Velike Gospe, očekuju se veće gužve na cestama