Jučer su nogometaši Marsonije odigrali svoju posljednju prvenstvenu domaću utakmicu u 2. NL, u sezoni 2023/24 izgubivši od Bjelovara 0:2 i tako zaključili proljeće bez ijedne domaće pobjede.
 
Odigrali su utakmicu koju trebaju, i oni i mi što smo ju gledali, što prije zaboraviti. Pred njima je još jedno gostovanje u Poreču sljedećeg vikenda i sezona je gotova. Još jedna od mnogih u zadnjih par godina u kojoj se jedan dio odigrao dobro i kvalitetno, a drugi puno lošije.
 
Ako je plan ove sezone bio ostati u ovoj ligi, onda je on skoro ispunjen još jesenas kad su bijelo-crni osvojili 27 bodova i bili četvrti na tablici te s dodatnih deset bodova ovog proljeća mirno mogu na odmor. No, ako se htjelo nešto više, onda se negdje dobrano zeznulo.
 
Je li moglo bolje? – Ne znam. Je li moglo drugačije, mislim da je. Svake polusezone ekipa se mijenja. Ako si odigrao lošu jesen i želiš se popraviti, to je sasvim opravdano, ali ako odigraš najbolju jesen u posljednjih 20 godina, onda je takav potez diskutabilan pa i nelogičan. Istina neki su sami htjeli otići, ali ove koje nisu, zadržiš, dovedeš novog vratara i dvojicu koji čine razliku poput Milanovića i ideš dalje. Dobitna ekipa se ne mijenja, bez obzira na financije. Trebalo je dečke koji su odigrali jesen platiti i zadržati i sasvim sam sigurna da govorimo o manjem iznosu od onoga koji je utrošen za proljetna pojačanja.
 
No, što je bilo, bilo je. Bez obzira na sve, ja ću opet s veseljem očekivati novu sezonu koju smo, da su stvari normalne, trebali igrati na najljepšem stadionu, ali to je već do Grada i tu tek kreće priča kojoj se kraj ne nazire.
 

 

Sport

UŽIVO: Brođani iz Berlina javljaju: Navijači stvaraju nezaboravnu atmosferu, ovo je ludilo!

Sport

Vatreni na Euru: Hrvatska kreće u europsku avanturu protiv Španjolske

Sport

Brodsko-posavska županija ima predstavnike na najvećem malonogometnom turniru u Europi