Hrvatska Mensa održava testiranje inteligencije u subotu 17. prosinca u Slavonskom Brodu. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja više od 1250 članova, a u svijetu više od 140 tisuća članova.
 
Testiranje inteligencije 17. prosinca na Sveučilištu u Slavonskom Brodu (Trg I. B. Mažuranić 2), održava se drugu godinu zaredom. Prošle godine testiranje je održano u okviru Međunarodnog dana inteligencije na kojem je zabilježen odličan odaziv pristupnika, te se ovoga puta isto tako očekuje jednako dobar odaziv. Godina na zalazu je obljetnička godina Hrvatske Mense u kojoj udruga obilježava 25. godišnjicu postojanja, tijekom koje je dosegnut najveći broj članova u jednoj godini od osnutka, s trenutnim brojem većim od 1250 članova. Na testiranjima koja su netom održana u Puli, Samoboru i Šibeniku premašen je najveći broj testiranih osoba u jednoj godini od osnutka Udruge (oko 1150).
 
Iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje, te cijena za njih iznosi 100,00 kn (5,97€). Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!