Grad Nova Gradiška i u ovoj će godini stipendirati učenike i studente s područja grada. Ugovori o stipendiranju potpisani su jučer u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška, a studentima i učenicima uručio ih je gradonačelnik Vinko Grgić:
 
– Danas su potpisani ugovori za 6 novih studentskih i 6 učeničkih stipendija. Sveukupno stipendiramo 29 studenata s iznosom od 135 eura i 12 učenika s 110 eura. Ovo nam je izniman dan kada potpisujemo ugovore i nagrađujemo učenike i studente s područja grada. Od kako smo u izvršnoj vlasti povećavali smo broj i vrijednost stipendija. Grad nastoji na vrijeme izvršiti svaku svoju financijsku obvezu, no ono što nas posebno veseli i na čemu inzistiramo je činjenica da su studenti prvi na isplatnom redu.
 
Prvi na listi prioriteta za isplatu iz gradskog Proračuna su naši učenici i studenti. Tim činom da su stipendije uplaćene svakog prvog u mjesecu želimo vam pokazati da ste nam na prvom mjestu, želimo vam biti poticaj u vašem učenju i radu, a nama je najbitnije da nam se vratite i pridonesete razvoju i boljitku našeg grada – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.
 
Lucija Prpić učenica je prvog razreda Gimnazije Požega i Srednje glazbene škole Požega:
 
– Živim u učeničkom domu, škole su relativno blizu pa mi nije problem. Dan mi je ispunjen u potpunosti, no s dobrom organizacijom sve se može. Učenička stipendija mi puno znači i bit će mi dobar „vjetar u leđa” za dalje – kaže.
 
Marko Orešković pohađa Srednju školu „Matije Antuna Reljkovića” u Slavonskom Brodu, smjer šumarski tehničar.
 
– Volim matematiku, prirodu i zato sam izabrao ovaj smjer. Razmišljam nastaviti dalje, no Nova Gradiška je moj grad i naravno da ću se jednog dana vratiti – kaže Marko.
 
Danko Jarić učenik je Srednje medicinske škole u Zagrebu:
 
– Stipendija mi puno znači i poticaj mi je za daljnji rad. U školi sam ostvario svoja očekivanja, snašao se, nakon fakulteta bih se svakako htio vratiti u svoj grad – kaže Danko za Radio NG.
 
Civil

Od učestalog prekršitelja prometnih propisa oduzet automobil

Civil

Posumnjali u vjerodostojnost: U putnu ispravu umetnuo stranicu za otiskivanje graničnog štambilja

Civil

Policijski službenici iz Save spasili 13 državljana Republike Kube, pokušali nezakonito preći granicu