3. lipnja u 00:56 sati policija je zaprimila dojavu da se na benzinskoj postaji na autocesti A3 dogodilo razbojništvo nad dvjema zaposlenicama u dobi od 59 i 22 godine.

Naime, počinitelj je ušao u prodajni prostor benzinske postaje gdje je uz prijetnju oružjem prisilio zaposlenice da mu daju novac, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Brzom reakcijom policijskih službenika, (u roku sat vremena) od počinjenja razbojništva, na ulici, uhićen je 40-godišnjak koji se sumnjiči za ovo kazneno djelo, kao i drugi 40-godišnjak koji se također dovodi u vezu sa počiniteljem kaznenog djela razbojništva.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je jedan 40-godišnjak, zajedno sa 29-godišnjakom koji je uhićen 5. lipnja, počinio seriju imovinskih kaznenih djela, odnosno 18 kaznenih djela teške krađe i 1 kazneno djelo krađe.

Od 1. siječnja do uhićenja, uglavnom u noćnim satima, provaljivali su u razne objekte (tvrtke, trgovine, obiteljske kuće, radionice, ugostiteljske objekte) na području Slavonskog Broda, Donjih Andrijevaca, Starih Perkovaca i Selne.
 
Nakon što su provalili vrata ili prozor, ušli su u unutrašnjost i otuđili novac (oko 1000 eura), gorivo, pajser, kofer sa gedora ključevima, veću količinu raznog alata, pneumatski odvijač, laptop, udarnu bušilicu, veću količinu raznog pića, miksetu, set (4) aluminijskih felgi sa gumama, više komada raznih markiranih odjevnih predmeta, parfeme, više komada raznog nakita, dvogled, trimer, aparat za zavarivanje, akumulator za skuter, 170 šteka raznih cigareta, traktor i dr.

Na dvije obiteljske kuće su oštetili ulazna vrata i prozor iz kojih nisu ništa otuđili.
 
U jednom slučaju su izrezali željeznu ogradu, ušli u unutrašnjost objekta iz kojega nisu ništa otuđili, a u drugom slučaju su pokušali provaliti u trgovinu, no čuli su otvaranje prozora susjeda te pobjegli sa mjesta događaja kaznenog djela.
 
Također su u iz objekta trgovačkog društva u izgradnji otuđili električne, klimatizacijske i optičke kablove koje su stavili u građevinska kolica u namjeri odvoženja, no odustali su od istoga.
 
Materijalna šteta bez stručne procjene je oko 40000 eura.
 
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje te podnošenje odgovarajućih prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, javljaju iz PU brodsko-posavske.

 

Civil

Lažnim obećanjima oštetio drugu tvrtku za više od 15 tisuća eura!

Civil

Nezadovoljan uslugom, muškarac u kafiću napravio scenu i dobio prekršajnu prijavu

Civil

Dvije učiteljice škole Hugo Badalić stigle su iz Grčke sa Job shadowinga, donosimo njihove doživljaje