Učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška i Područne škole Divoševci među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira. 
 
Učenici novogradiške škole osmi su put zaslužili priznanje prikupivši 4.140 kilograma staroga papira, dok su učenici PŠ Divoševci, s prikupljenih 2.040 kilograma papira, po prvi put među 10 škola koje su u Zelenom koraku prikupili najviše starog papira, a koje je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša. 
 
Još 2012. godine prepoznali smo akciju Zeleni korak kao priliku da potvrdimo eko orijentaciju naše škole, ali i kao priliku za nabavku školske opreme. Kad god smo sudjelovali, pobijedili smo zahvaljujući našim učenicima i njihovim obiteljima. Imamo i kućicu za odlaganje starog papira u koju pohranjujemo prikupljeni i razvrstani papir“, istaknula je Blagica Pečnjak, ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška. 
 
Uspjeh učenika iz Brodsko-posavske županije još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje. 
 
Razveselila nas je vijest o osvajanju ove nagrade koju ćemo iskoristiti za potrebe nedavno osnovane Učeničke zadruge Vijojlice čija je glavna misao vodilja i svrha poticati ekološku osviještenost te kritičko mišljenje. Hvala dm-u na nagradi! Nadamo se kako će se ova akcija nastaviti i u budućnosti“, izjavila je učiteljica PŠ Divoševci Mirta Cerovski.              
 
Nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su i učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Češko selo (Petrinja), PŠ Glavina Donja (Imotski) i PŠ Veliki Raven (Križevci) te učenici Osnovne škole Vela Luka, OŠ „dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). 
 
 „Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Uime dm-a želim zahvaliti učenicima koji su nam pomogli da i ove godine ostvarimo taj cilj te im čestitati na uspjehu. Podjednako nas veseli što u Zelenom koraku neke škole sudjeluju već dugi niz godina, kao što nas veseli kad nam se u očuvanju okoliša pridruže nove škole“, izjavila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.
 
Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.

Lifestyle

U Sibinju se danas održava Fišijada, za glazbeni dio programa zadužen je popularni sastav "Dalmatino"

Lifestyle

Kako zaspati tijekom velikih vrućina?

Lifestyle

"Ljeto u Brodu" sjajna je prilika za sve mališane da i tijekom ljetnih praznika budu aktivni