Dječji vrtić „Ivana Brlić Mažuranić“ (podružnica Dječji vrtić „Hlapić“) u suradnji s The World Relay Ltd i Zakladom za odgoj i obrazovanje za okoliš uključio se u najdužu neprekinutu štafetnu utrku na svijetu pod nazivom „Vrijeme nam ističe“. Štafetna utrka započela je 30. rujna 2022. u škotskom Glasgowu, a traje 38 dana te joj je krajnje odredište u Egiptu (Sharm el-Sheikh). Kroz Republiku Hrvatsku štafetna utrka prolazi 19. i 20. listopada, a jedna od postaja primopredaje štafete je i Slavonski Brod.
 
Štafetna utrka „Vrijeme nam ističe“ duga je 7.767 km te na njoj sudjeluje tisuće trkača i biciklista. Sudionici štafete u 38 dana proći će kroz 18 zemalja kako bi prenijeli klimatsku poruku mladih upućenu svjetskim čelnicima koji će se okupiti na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama.
 
Današnjoj primopredaji štafete u Dječjem vrtiću „Hlapić“ uime Grada Slavonskog Broda prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je tom prigodom istaknula zadovoljstvo što je Slavonski Brod dio ove velike priče koja ima plemeniti cilj – ukazati na klimatske promjene kojima svjedočimo te potaknuti svakog ponaosob na brigu o okolišu.
Civil

Novi uspjeh brodskih tamburaša na međunarodnom natjecanju

Civil

Učenici Industrijsko- obrtničke škole postigli odlične rezultate na međužupanijskim natjecanjima, najuspješniji odlaze na državna

Civil

U jučerašnjoj akciji sankcionirano 10 prekršitelja prometnih propisa, policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet